Samsung Galaxy Z Flip și Motorola Razr se sparg la prima căzătură? Cât de rezistente sunt telefoanele de 6.500 lei

Telefoanele cu clapetă au fost readuse la viață cu ajutorul noilor telefoane oferite de Samsung și Motorola, Galaxy Z Flip și Razr 2019.

Telefoanele cu clapetă au fost readuse la viață cu ajutorul noilor telefoane oferite de Samsung și Motorola, Galaxy Z Flip și Razr 2019. Cu toate acestea, pe cât de avansată este tehnologia telefoanelor cu ecrane care se „împachetează", cu atât de scumpe și fragile sunt dispozitivele care o folosesc. Conform Cnet, Z Flip și Razr costă 6.000 lei, respectiv 6.600 lei, iar rezistența celor două device-uri nu este una pe care ar trebui să ne bazăm.

Z Flip este fabricat din sticlă, iar ecranul de „sticlă" este, de fapt, apropiat de plastic, așa cum am vorbit și în acest articol. În schimb, Razr este alcătuit din sticlă, plastic și oțel inoxidabil. Dacă ne aducem aminte de vechile telefoane cu clapetă, erau indestructibile, supraviețuind căzăturilor și aruncăturilor.

3 teste

 (w670)

Cnet a testat rezistența noilor telefoane cu clapetă, pentru a dezvălui care este cel mai bine construit. Jurnaliștii site-ului au efectuat 3 teste de rezistență, prin aruncarea dispozitivelor de la trei înălțimi diferite.

Cu toate că nu este un test științific, iar rezultatele pot varia în funcție de suprafața pe care aterizează telefoanele, acesta poate face diferența între dorința de a cumpăra noua tehnologie și dorința de a o ocoli.

Prima căzătură: un metru, cu clapeta închisă

 (w670)

Telefoanele cad cel mai des de la „nivelul buzunarului", așadar cele două dispozitive au fost testate de la un metru înălțime.

Motorla Razr s-a crăpat

Razr a aterizat cu fața pe ciment, așa cum a fost intenționat, suferind o fractură de-a lungul sticlei. Chiar dacă s-a spart la prima căzătură, camera sau ecranul din interior nu au pățit nimic, iar telefonul funcționa așa cum trebuie.

Samsung Galaxy Z Flip s-a crăpat

Flip Z a avut o soartă asemănătoare, dar crăpătura a fost mult mai vizibilă. În timp ce partea din spate și camera au rămas intacte, partea din față a suferit crăpături asemănătoare cu o „pânză de păianjen".

A doua căzătură: 1,5m, clapeta deschisă

 (w670)

În cel de-al doilea test, telefoanele au fost scăpate de la 1,5 metri, cu clapeta deschisă, chiar pe ecranul principal.

Motorola Razr: Ecranul a supraviețuit, rama s-a spart

Chiar dacă ecranul lui Razr a arătat perfect normal și a funcționat așa cum trebuie, partea superioară a ramei, care conținea difuzorul, s-a spart, iar mai multe particule au ajuns pe degetele jurnaliștilor Cnet.

Galaxy Z Flip: Ecranul a supraviețuit, rama s-a zgâriat

În mod similar cu Razr, Z Flip nu s-a spart când a fost lăsat să cadă de la un metru și jumătate, cu excepția unor zgârieturi pe rama exterioară.

A treia căzătură: 1,5 metri, la întâmplare

 (w670)

În ultimul test, jurnaliștii au vrut să vadă ce se întâmplă dacă telefonul scapă atunci când este deschis. Față de testul anterior, partea pe care acestea au căzut nu a putut fi controlată.

Motorola Razr: Telefonul a funcționat în continuare

Amândouă telefoanele au căzut pe ecran. Razr a mai suferit câteva crăpături, dar ecranul încă a funcționat. Cu toate că rama telefonului s-a slăbit, cel mai mare inconvenient s-a aflat la difuzor, care nu mai putea fi folosit aproape de pielea urechii.

Galaxy Z Flip: Mai multe crăpături, dar a trecut testul

În mod similar cu Razr, dispozitivul a reușit să supraviețuiască, chiar dacă s-a spart mai rău, dar și pe partea inferioară.

Concluzia

 (w670)

Jurnaliștii Cnet s-au așteptat ca telefoanele să se rupă pe jumătate, însă dispozitivele au supraviețuit testelor neconvenționale. Samsung a rezistat mai bine, chiar dacă s-a spart mai ușor din cauza sticlei.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel