S-a descoperit cât durează viața după moarte

Subiectul a născut  o mulțime de discuții în contradictoriu. De-a lungul timpului, au apărut tot felul de mărturii grăitoare ale celor care au reușit să treacă de limitele vieții pe Pământ.

Majoritatea experiențelor par similare, dar te-ai întrebat vreodată, dacă aceste momente sunt într-advar reale și dacă viața de dincolo chiar exstă? Dar cât durează această trecere în altă dimensiune?

Conform unui grup de cercetători britanici, de la Universitatea din Southampton, viața după moarte durează exact trei minute. În această perioadă, conștiința noastră este trează, deși corpul nu mai îndeplinește nicio funcție, potrivit Antena 1.

Studiul s-a desfăsurat în 15 spitale din SUA, Marea Britanie și Austria și au participat 2060 de pacienți. Astfel, s-a constatat că omul rămâne treaz până la trei minute după instalarea morții clinice, denumită "viată după moarte".

În jur de 40% dintre pacienții care au trecut printr-un stop cardio-respirator spun că au simțit ce se întâmpla cu ei chiar în timp ce inima nu le mai bătea, iar ritmul cardiac urma să fie refăcut, scrie infoalert.ro.

"Cercetarea noastră arată că pacienții, în astfel de situații, trăiesc evenimente adevărate chiar dacă inimă nu le mai bate", a spus coordonatorul studiului.

[citeste si]

Se pare că rezultatele zdruncină cunoștințele cercetătorilor de până acum, potrivit cărora conștiința înceta să mai existe la 20-30 secunde după oprirea bătăilor inimii.

"Sufletul rămâne viu, chiar şi după ce inima încetează să mai bată"

Conform unui anestezist care a participat la această cercetare, când inima încetează să mai bată, informația strânsă în creier nu moare și continuă să curgă în Univers.

De aceea, oamenii care ajung, din nefericire, să treacă prin moarte clinică, vorbesc despre o lumina albă pe care susțin că au văzut-o.

Majoritatea relatărilor fac referire la un glob de lumină, a cărui voce este caldă și prietenoasă. Acesta este perceput ca Dumnezeu, un înger, un sfânt sau chiar o persoană apropiată care a decedat.

Moartea este un mister pe care nimeni nu a reușit, până în ziua de azi, să-l descifreze. Chiar dacă părerile sunt împărţite, acest subiect este unul de temut pentru majoritatea oamenilor și naște o mulțime de versiuni, adevărate sau nu... nimeni nu știe cu exactitate.

Surse: infoalert.ro, mondonews.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel