Roverul ExoMars, construit de Airbus, pregătit pentru plecarea spre Marte

ExoMars
ExoMars

Roverul ExoMars al Agenției Spațiale Europene a fost trimis din Marea Britanie la Airbus, în Toulouse - Franța, unde vor avea loc teste cruciale înainte să fie livrat companiei Thales Alenia Space.

Roverul ExoMars „Rosalind Franklin” va fi primul vehicul european de explorare spațială și a fost asamblat de Airbus, în Stevenage. Roverul va căuta pe planeta Marte semne de viață prezente sau trecute, fiind echipat pentru foraj la 2 metri adâncime pentru a preleva mostre din locuri protejate de radiațiile foarte puternice.

Roverul este dotat cu nouă instrumente care îi vor ajuta pe cercetători să exploreze ”pas cu pas” planeta Marte, pornind de la imagini panoramice, trecând apoi progresiv la studii micronice și terminând cu identificarea moleculară a compușilor organici. Roverul este echipat cu un sistem de navigație autonom dezvoltat de Airbus, care îi va permite să se deplaseze între zonele de interes mult mai rapid decât în cazul în care ar fi mutat dintr-un loc în altul controlat, de pe Pământ.

„Rosalind Franklin” a fost amplasat într-un container special, în Stevenage, pentru a fi protejat în timpul călătoriei spre Toulouse unde, înainte de lansare, va fi supus unor teste. Lansarea roverului spre Planeta Roșie este programată pentru iulie 2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel