Robotul Facebook care gândește uman. Cum folosește 1,5 miliarde conversații

Facebook a lansat noul său „chatbot" (robot de conversație, n.r.) despre care spune că poate demonstra empatie, cunoaștere și personalitate.

Facebook a lansat noul său „chatbot" (robot de conversație, n.r.) despre care spune că poate demonstra empatie, cunoaștere și personalitate, conform BBC.

„Blender" a fost antrenat folosind conversații disponibile în domeniul public care au inclus 1,5 miliarde de exemple de interacțiuni umane. Platforma socială a spus că 49% dintre oameni ar discuta mai degrabă cu chatbot-ul decât cu un alt om.

Însă, experții spun că antrenamentul inteligenței artificiale făcut cu platforme precum Reddit este un dezavantaj.

Lăsând înjurăturile deoparte...

Mai multe probleme apar în timpul conversațiilor mai lungi. Blender ar răspunde câteodată jignitor, chiar putând să înjure, iar în alte instanțe ar inventa cu totul informații. Cercetătorii speră ca alte viitoare modele ale robotului să rezolve unele dileme.

„Credem că dezvăluirea modelelor este esențială pentru a oferi o înțelegere deplină și demnă de încredere a capacităților lor", a explicat un purtător de cuvânt al Facebook.

Expertul în AI, Dave Coplin, director executiv al companiei The Envisioners, a spus că Blender este „un pas în direcția cea bună", însă a remarcat două probleme fundamentale care trebuie depășite.

Întreținerea conversației

„Prima este despre cât de complex este să recreezi toate nuanțele atributului uman, precum capacitatea de a ține o conversație, un talent pe care cei mai mulți copii de trei ani îl au", a explicat Coplin, pentru BBC.

„A doua se bazează pe relația dintre datele folosite pentru a antrena modelul și rezultatele generate de model. Pe cât de grozavă este platforma Reddit, algoritmii de antrenament bazați pe conversațiile pe care le găsești acolo va rezulta în multe paie tocate în grâul recoltat", a continuat expertul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel