Robotul care va concura cu ChatGPT se fabrică în China

Foto: Freepik
Foto: Freepik

China face concurență serioasă Statelor Unite în materie de tehnologie, mai exact în zona inteligenţă artificială. După apariția pe piață a ChatGPT, cunoscutul software american care a declanșat numeroase controverse, compania chineză Baidu a anunțat că va produce propriul robot.

Compania Baidu, considerată un gigant în domeniul internetului, a anunțat, marți că viitorul robot conversațional bazat pe inteligență artificială, pe care urmează să îl lanseze, este deja în faza de testare.

Noul robot, propus pentru comercializare pe scară largă

Testele ar urma să fie finalizate în luna următoate, potrivit declarațiilor unei purtătoare de cuvânt a companiei Baidu.

„Ar trebui să poată termina în luna martie testele interne, care privesc robotul conversaţional.”, a spus ea, pentru AFP, citată de Agerpres.

De asemenea, ea i-a dezvăluit deja numele și a menționat faptul că „Ernie Bot”, va fi pus apoi „la dispoziţia publicului larg”. Purtătoarea de cuvânt nu a putut însă să dea un termen, în ceea ce privește data lansării.

Cu sediul la Beijing, Baidu este principalul motor de căutare online din China. Însă grupul s-a lansat în ultimii ani într-o diversificare pe toate direcţiile. Baidu este deja prezent în domeniul inteligenţei artificiale, odată cu dezvoltarea unor automobile autonome, precum şi în domeniul informaticii dematerializate (tehnologia „cloud”). Inteligenţa artificială, rămâne un subiect controversat În noiembrie 2022, OpenAI, un start-up californian, a lansat ChatGPT, un sistem conversaţional capabil să răspundă online oricărei întrebări şi care dispune de un grad mai mic sau mai mare de acurateţe. De asemenea, aplicaţia poate să scrie romane şi poezii în doar câteva secunde.

Susţinut în principal de grupul american Microsoft, ChatGPT a declanşat un val de pasiuni şi controverse, iar funcţiile sale au atras atenţia marilor giganţi ai internetului. Grupul american Google a anunţat la rândul său luni că testează un robot conversaţional propriu, denumit „Bard”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel