Rezultat șoc a unui studiu! Cum poate "dispărea" Dumnezeu

Un studiu șocant arată că o metodă folosită în tratarea migrenelor poate anula credința în Dumnezeu.

Savanţii au descoperit că modul în care gândesc oamenii despre religie şi politică poate fi schimbat... în laborator. Procedura implică inducerea unui flux magnetic în creierul persoanelor în cauză, pentru a "opri" temporar anumite regiuni ale creierului, scrie rfi.ro.

Metoda folosită de cercetători de la Universitatea din York, Marea Britanie şi cea din California, Los Angeles se numeşte stimulare magnetică transcranială.

Procedura este folosită de ani buni în Statele Unite pentru a trata migrenele şi chiar depresiile pacienţilor în cazul cărora medicamentele nu funcţionează.

Le-au "adormit" părție ale creierului!

Cercetătorii au făcut experimentul pe 38 de studenţi de rase diferite, împărţiţi în două grupuri: unul a primit suficientă energie magnetică pentru închiderea temporară a unei regiuni din cortextul frontal (puţin deasupra frunţii), zonă responsabilă cu detectarea problemelor şi găsirea soluţiilor potrivite; al doilea grup a primit o doză mult mai mică de energie magnetică.

Ulterior, studenţii din ambele categorii au fost rugaţi să se gândească la moarte, apoi să răspundă la unele întrebări legate de credinţele lor religioase şi poziţia faţă de imigranţi.

Cercetătorii au descoperit că în cazul studenţilor care au primit doza mai mare de energie magnetică a scăzut cu o treime credinţa în Dumnezeu, îngeri şi rai. În plus, persoanele respective aveau cu 28% mai multe sentimente pozitive faţă de un imigrant care le critica ţara într-un eseu citit de subiecţii acestui experiment.

Mai toleranți

Experţii precizează că au introdus în studiul lor conceptul de moarte, pentru că unele cercetări anterioare au arătat că în faţa morţii, oamenii găsesc refugiu în religie. Atunci când regiunea din creier amintită a fost "oprită" temporar, oamenii au fost mai puţin înclinaţi să îmbrăţişeze religia, confruntaţi cu spectrul morţii.

Cât despre limitarea prejudecăţilor, savanţii americani şi britanici au concluzionat că studenţii care au primit o doză mare de energie magnetică şi care au citit apoi un eseu în care un imigrant critică ţara lor au avut o atitudine foarte tolerantă faţă de autorul lucrării. Mult mai tolerantă decât studenţii din a doua categorie.

Cercetătorii recunosc însă că ar fi nevoie de studii mai profunde, pentru ca descoperirile lor să fie confirmate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel