Rezistența urbană, circ în online! Dacă nu ești de acord, ești ”atât de praf” sau ”n-ai înțeles nimic”. Răspunsuri absolut grobiene

foto pixabay
foto pixabay

O discuție ce trebuia să fie despre frumos și urât, despre stiluri mai vechi și mai noi, una liberă despre transformare s-a arătat de fapt una despre o singură părere, pe principiul ”restul sunt proști”. 

”Rezistența urbană” și-a umblat prin amintiri și s-a gândit că poate ne-ar interesa o postare din 2017, cu transformarea unei case de pe lângă Parcul Carol, zonă în care case vechi se prăbușesc uitate și acaparate de natură (a se vedea cresc copaci acolo unde, cândva, era o mândră sală de ceai). Nu mai spunem că unele sunt ocupate abuziv. Dar, desigur, sunt frumoase așa, în stiluri pe care mulți nu le știm și, totuși, spun povești ale trecutului. Până nu mai spun, desigur! Căci sunt lăsate - sau ajutate- să se prăbușească până când terenul de sub ele devine un bun mai de preț decât istoria pe care o invocă așa-numita ”Rezistență urbană”. 

În fine, aceasta este postarea: 

O postare la care nu cumva să vă gândiți să comentați contra, căci ”v-o luați” (a se vedea stilul răspunsurilor n.r.) în cele mai necioplite răspunsuri. Dacă-mi permit o părere personală, da, renovarea nu respectă stilul, dar nu este nici o mutilare, ci o - să zicem- adaptare. Astfel de renovări se fac adesea în Chicago și casele sunt vândute la milioane de euro. Ba chiar stilul amintește de renovările de acolo. Era oare mai bine să fie construit pe acel teren o clădire de birouri în verde și roșu - cum am mai văzut- despre care nu comentează nimeni, deși toți o știu și o văd? La nivel personal, fără a privi trecutul, îmi place prezentul. Și nici în trecut nu pot să-mi dau seama dacă acea casă a fost o bijuterie sau... nu. Dar, așa cum veți vedea, dreptul la opinie nu e unul tocmai plăcut ”rezistenței”. 

După ce o internaută și-a permis să scrie ”se poate și mai rău, măcar inspiră curățenie”, administratorul paginii i-a răspuns: ”n-ai înțeles nimic”. 

Un altul a comentat: ”Ar trebui să vedem și planurile casei. Stilul Neocotcodac din 1930 transformat în Neomitocan 2020. Poate mitocanul are familie mai mare. Si cotcodacul era cam mitocan retro. Să construiești în stil waltdisney în 1930 în epoca modernă pe vremea modernismului, a bauhausului, un conac în buric de București iar e deplasat”, Rezistența urbană i-a răspuns: ”ești atât de praf la cunoașterea stilurilor arhitecturale interbelice că nici n-are sens să-ți explic de ce ai comentat doar tâmpenii”. La răspunsul: ”Unde e praful? Intră pe pagina mea de pildă și vezi 6 luni în vară de poze Artdeco făcute de mine în America de Nord. Apoi înapoi ani de poze tot făcute de mine modernismo catalan și artnouveau nord european. Praf nu sunt eu ci Artdeco în Bucuresti și artnouveau care nu prea există. Neoromânescul ar fi fost potrivit în 1890 iar în 1930 ca să locuiești normal se construia modernist”, la care administratorul paginii a insistat: ”cum ziceam, praf. Mai praf, cu fiecare comentariu pe care îl adaugi, că n-ai simțul penibilului și nu știi să te oprești. Bagă mare”. 

Un alt internaut i-a scris: ”Da, arată foarte bine acum. Chill out!”, la care răspunsul a fost: ”la fel de bine ca tine”. 

Să fim pozitivi și să sperăm că cineva cu intenții rele a spart contul paginii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel