Reportaţi titlul! Înghețați campionatul!

catalin anton
catalin anton

Se termină campionatul nostru de fotbal. Şi ce dacă? Sentimentul este de dezgust total. Demult nu ne-am mai întâlnit cu o astfel de trăire. De prin 2000, când a fost numit „campionatul ruşinii” din cauza aranjamentelor.

Acum, tot al ruşinii este. Arbitrajele din ultimele două etape au fost scandaloase la meciurile liderului, Oţelul Galaţi. Calitatea fotbalului este înfiorător de slabă. Echipa de pe locul I se chinuie cu o retrogradată, Victoria Brăneşti, Timişoara abia-abia câştigă cu Urziceniul, altă echipă care a luat drumul ligii secunde. Nu demult, aceeaşi Poli câştiga in extremis cu Sportul Studenţesc, ultima clasată. Vasluiul țipă din cauza arbitrajelor, dar nu reușește să bată o echipă de locul 11, Astra Ploiești, sau pe Gloria Bistrița. Ce pretenții să aibă aceste echipe în grupele Ligii Campionilor? Ce iluzii își fac, în afara faptului că vor încasa, degeaba, 15 milioane de euro?

Peste toate, suntem aproape de o situație unică, probabil, în lume. Ca FC Timișoara să iasă campioană și să nu primească licența de club profesionist, adică să fie retrogradată în Liga a 2-a și să nu aibă dreptul să participe în mult visata LC. Ha! Ce ziceți de asta?

Frustrant e că Dumitru Dragomir, șeful LPF, în loc să vegheze la respectarea regulamentelor, iese cu o declarație-bombă: ” Ar fi un mare şoc şi ar fi un mare scandal într-o Românie în care campioana să fie blocată pentru că a făcut o schimbare de societate. Dacă vrei să fii cu ochelari la ochi precum calul poţi să le scoţi pe toate cinci care joacă în cupele europene”. Deci, nu spune că gruparea din Banat a încălcat regulamentele și a făcut o schimbare de societate pentru a scăpa de datorii, deși știa că nu are voie să o facă, ci bagatelizează: ”Hai, domne, doar pentru atât să blochezi o campioană?”.

Mai bine, domnilor federali și lepefiști, reportați titlul de campioană, vorba lui Mihai Stoica, sau înghețați-l la etapa a 33-a, să nu se mai termine. Măcar vom rămâne cu rușinea în lumea noastră mizeră și meschină, nu o vom mai exporta și în Europa. Și așa anul ăsta este ultimul în care campioana primește pomană de la UEFA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel