Recomandări pentru a evita înghețul. Alcoolul poate duce la hipotermie

ger_49830200
ger_49830200

Un medic, care a atras atenția asupra numărului mare de hipotermici ajunși la urgență, a făcut o serie de recomandări pentru a evita înghețul. 

Alcoolul, falsul prieten

Tudor Ciuhodaru a declarat: "Recomandăm evitarea consumului de alcool atunci când sunt temperaturi scăzute pentru că falsa senzație de încălzire inițială este asociata cu piederi importante de căldura datorită vasodilatației și riscul crescut de instalare a degerăturilor și hipotermiei".

Recomandări generale

Medicul recomandă "evitarea deplasării la primele ore ale dimineții sau seara, când temperaturile sunt extrem de scăzute, îmbrăcămintea corespunzătoare groasă, asigurând protecția feței și mâinilor pentru a evita pierderile de căldură, încâlțăminte lejeră fără a împiedica circulația la nivelul membrelor, consumul de lichide calde, evitarea expunerii prelungite la frig și alternarea cu repausul în spații încălzite precum spațiile publice, magazinele, stațiile de benzină, gări, evitarea imobilizării prelungite și asigurarea unei activități fizice".

Recomandări pentru șoferi

Pentru șoferi, Tudor Ciuhodaru recomandă: "nu uitați să aveți lichide pentru 24 de ore și alimente precum și medicația cronică. Este bine sa aveți în mașină pături și alte mijloace suplimentare pentru a asigura încălzirea. Și în aceste cazuri e bine să evitați imobilizarea prelungită și să asigurați măcar o activitatea fizică minimală. O altă recomandare este să "nu părăsiți mașinile dacă este viscol și nu puteți preciza distanța până la adăpost întrucât vă puteți rătăci iar hipotermia în contextul asocierii vântului și umezelii se instaleaza mult mai repede".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel