Radu Tudor: China şi Rusia, atacuri cibernetice de amploare în state NATO

Facebook Radu Tudor
Facebook Radu Tudor

Jurnalistul Radu trage un semnal de alarmă asupra securităţii cibernetice şi acuză China şi Rusia de atacuri asupra statelor NATO. 

"De ani buni, China, Iran şi Rusia lansează atacuri cibernetice de mare amploare în spaţiul NATO. România a fost vizată în mod explicit de acest război foarte dur.

Centrul CyberInt al SRI şi specialiştii CERT au confirmat prin numeroase comunicate şi luări de poziţie aceste realităţi. Din păcate, multe instituţii de stat româneşti sunt încă foarte vulnerabile din punctul de vedere al securităţii informatice şi ignoră avertismentele. Îşi ţin conţinutul pe servere vulnerabile, iar programele antivirus sunt fie foarte slabe, fie inexistente.

O realitate dură în domeniul securităţii naţionale, ce ar trebui să ne dea serios de gandit. Până când nu e prea tarziu", a scris Radu Tudor pe Facebook. 

Nu e primul avertisment lansat de Radu Tudor 

La jumătatea lunii iulie, în urma unui atac cibernetic lansat de China, Radu Tudor atrăgea atenţia asupra pericolului care pândeşte. 

"Este un comunicat de ultimă oră al Cartierului General al NATO care indică un atac cibernetic extins din partea unui actor în spatele căruia se află China. Sunt zeci de mii de instituţii mondiale care sunt afectate şi este menţionat inclusiv serverul Microsoft Exchange ca fiind atacat şi în mare parte compromis. Trăim într-o perioadă de plin război, deşi nu ni se pare în jurul nostru.

Războaiele cibernetice şi războiul hibrid generează astfel de tensiuni în fiecare zi şi există o consecinţă a acestui război cibernetic... Statele şi populaţiile sunt din ce în ce mai des afectate pentru că le sunt compromise datele personale, există propuneri foarte serioase de alimentare din partea unor instituţii sau unor companii din domeniul petrolier şi din alte domenii. Faptul că NATO, astăzi, dă un comunicat de presă în care avertizează să fie stopate aceste atacuri  cibernetice denotă faptul că situaţia este mult mai gravă decât putem noi anticipa acum", a spus jurnalistul Radu Tudor la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel