Pudră și boabe de cacao, beneficii. ANTIOXIDANT ce curăţă vasele de sânge, previne diabetul, protejează inima

Fără acest antioxidant aromat, unele dintre cele mai îndrăgite deserturi, de care unii pur şi simplu nu se pot lipsi, nu ar mai exista.

Beneficiile pe care le au pentru sănătate pudra de cacao s; boabele de cacao sunt certe. Vorbim despre cacao neprelucrată, despre pudraăraw de cacao, dar ;i despre pudra integrală de cacao, din care nu au fost extrase grăsimile. Și asta pentru că anumite grăsimi din boabele de cacao sunt cele care aduc cele mai mari beneficii.

Din păcate, beneficiile pe care le aduce pudra de cacao nu înseamnă că putem mânca oricâtă ciocolată vrem. Există, însă, și ciocolată benefică, ce păstrează cele mai multe dintre beneficiile din pudra de cacao, dar aceasta este exclusiv cea neagră, fără adausuri de grăsimi, făcută din cacao integrală.

Iată care sunt marile beneficii pe care le aduce pudra de cacao

Menține sănătatea inimii. Cacaua conține antioxidanți care ajută organismul să scape de radicalii liberi care duc la celule deteriorate și boli. Acești antioxidanti ajută, de asemenea, la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Ciocolata previne diabetul de tip II. Pudra de cacao și ciocolata sănătoasă au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea riscului de diabet de tip II. În plus, poate controla nivelul de insulină. Beneficiile apar în urma consumului constant, a maximum două-trei pătrățele de ciocolată neagră pe zi.

Aport de flavonoide. Plantele produc anumiți compuși, numiți flavonoide, care sunt benefici pentru oameni. Cacaua conține flavonoide cum ar fi epicatechina, catechine și procyanidins, care sunt antioxidanți foarte puternici și protejează împotriva radicalilor liberi.

Curăță vasele de sânge. Flavonoidele din pudra de cacao protejează organismul de boli cardiovasculare prin efectul de curățare a vaselor de sânge. Efectul apare imediat după consum, dar este cu adevărat eficient la consumul constant de pudră de cacao sau ciocolată neagră. 

Cele mai bune surse de magneziu

Pudra de cacao are calitatea de a fi activată în combinație cu proteine și dacă este încălzită, iar soluția perfectă este ciocolata caldă cu lapte (vegetal sau de vacă). Când pudra de cacao este încălzită, se eliberează și mai mulți antioxidanți. S-a dovedit că o ceașcă de cacao fierbinte conține mai mulți antioxidanți decât un pahar de vin roșu sau decât unul de ceai. Indulcitorul ideal pentru această băutura este mierea sau melasa. Mierea se adaugă după prepararea băuturii pentru a nu-și pierde calitățile, după ce băutura se răcorește. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel