Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Pudra de cacao, beneficii. Previne diabetul, ajută inima, este antioxidantă

DCNews Team / 12 dec 2014 / 20:18

Beneficiile pe care le are pentru sănătate această pudră sunt certe.

Vorbim despre cacao neprelucrată, despre pudră raw de cacao, dar și despre pudra integrală de cacao, din care nu au fost extrase grăsimile. Și asta pentru că anumite grăsimi din boabele de cacao sunt cele care aduc cele mai mari beneficii.

Din păcate, beneficiile pe care le aduce pudra de cacao nu înseamnă că putem mânca oricâtă ciocolată vrem. Există însă și ciocolata benefică, care păstrează cele mai multe dintre beneficiile din pudra de cacao, dar aceasta este exclusiv cea neagră, fără adausuri de grăsimi, făcută din cacao integrală.

Iată care sunt marile beneficii pe care le aduce pudra de cacao

Menține sănătatea inimii. Cacaua conține antioxidanți care ajută organismul să scape de radicalii liberi care duc la celule deteriorate și boli. Acești antioxidanți ajută, de asemenea, la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Ciocolata previne diabetul de tip II. Pudra de cacao și ciocolata sănătoasă au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea riscului de diabet de tip II. În plus, poate controla nivelul de insulină. Beneficiile apar în urma consumului constant, a maximum două-trei pătrățele de ciocolată neagră pe zi.

Aport de flavonoide. Plantele produc anumiți compuși, numiți flavonoide, care sunt benefici pentru oameni. Cacaua conține flavonoide cum ar fi epicatechina, catechine și procyanidins, care sunt antioxidanți foarte puternici și protejează împotriva radicalilor liberi.

Citeşte şi: EXTINDEREA EBOLA. De ce îi îngrijorează pe producătorii de CACAO

 

Curăță vasele de sânge

Flavonoidele din pudra de cacao protejarea organismului de boli cardiovasculare prin efectul de curățare a vaselor de sânge. Efectul apare imediat după consum, dar este cu adevărat eficient în consumul constant de pudră de cacao sau ciocolată neagră. S-a stabilit că începând de la două pătrăţele de ciocolata neagră consumată pe zi, în fiecare zi, beneficiile sunt evidente. Este vorba despre ciocolata fără adaus de grăsimi care conține cel puțin 75% pudră de cacao integrală.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.22
YesMy