Prognoza de primăvară a Comisiei Europene. Nazare: Putem să atingem țintele prevăzute

Foto: Facebook / Alexandru Nazare
Foto: Facebook / Alexandru Nazare

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, se arată optimist cu privire la prognoza pe care urmează să o facă în perioda următoare Comisia Europeană. 

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, s-a întâlnit recent cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie, cu care a discutat despre prognoza de primăvară a Comisiei Europene și despre evoluția României. 

”Măsurile adoptate, parametrii în care am construit bugetul de stat pentru anul în curs, comunicarea constantă la nivel tehnic și politic au fost factori care au întărit relația de încredere cu Comisia Europeană. Acestea sunt câteva concluzii după o discuție deschisă cu comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, pe care m-am bucurat să îl revăd în această seară la Bruxelles. Săptămâna viitoare urmează publicarea prognozei de primăvară a Comisiei Europene și sper că veștile bune din ultima vreme privind evoluția economiei României să fie reconfirmate. Numai cu prudență și monitorizarea permanentă atât a cheltuielilor cât și a veniturilor putem să atingem țintele prevăzute”, a scris Alexandru Nazare. 

PNRR,”salvarea României”? 

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a declarat, într-un interviu pentru DCNewsTV, că PNRR ”este o resursă de dezvoltare extrem de importantă”. ”Așteptăm cu toții (...) să avem un document agreat la nivel european”, a explicat Alexandru Nazare la DCNewsTV.

VEZI ȘI: PNRR, salvarea României. Ministrul Nazare: Se vor crea locuri de muncă. Investiții majore

Cel mai nou raport "World Economic Outlook", publicat de FMI

FMI şi-a îmbunătăţit şi estimările pentru 2022, până la un avans de 4,8%, faţă de o creştere de 3,9% cât prognoza în luna octombrie a anului trecut. Conform acestor estimări, performanţele economiei româneşti vor fi, atât în 2021 cât şi în 2022, peste media europeană de 4,5% în acest an şi de 3,9% anul viitor. La finalul lunii martie, şi Banca Mondială a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti, indicând un avans al PIB de 4,3% pentru acest an, faţă de estimările anterioare, publicate în ianuarie, care mizau pe o creştere de 3,5% în 2021.

VEZI ȘI: FMI şi BM, veşti bune privind România. Nazare: Depinde doar de noi să devină realitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel