Problema supraîncălzirii noilor iPhone 15 va fi rezolvată printr-o actualizare, anunță Apple

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Problema de supraîncălzire a celor mai noi modele de iPhone ale Apple a fost identificată.

Problema de supraîncălzire a celor mai noi modele de iPhone ale Apple a fost identificată de compania tech, care a spus că este cauzată de un bug software și de utilizarea anumitor aplicații, conform The Guardian.

Apple a anunțat că va lansa o actualizare pentru a corecta bug-ul din iOS 17 și că lucrează cu dezvoltatorii ale căror aplicații au suprasolicitat telefoanele sale. Măsura a fost luată după ce utilizatorii produselor iPhone Pro și iPhone Pro Max s-au plâns că acestea se încălzeau prea mult în timpul utilizării, ajungând la temperaturi de peste 43C (110F) în unele cazuri. 

Comunicatul Apple

„Am identificat câteva condiții care pot determina iPhone să funcționeze mai cald decât este normal”, a declarat Apple într-un comunicat.

Compania a spus sâmbătă că lucrează la o actualizare a sistemului iOS17 care alimentează gama iPhone 15 pentru a preveni ca dispozitivele să devină prea fierbinți și că lucrează cu aplicații care rulează în moduri „care le determină să supraîncarce sistemul”.

Apple a adăugat că ar putea exista și probleme în timpul utilizării inițiale a telefonului. „Dispozitivul poate fi mai cald în primele zile după configurarea sau restaurarea acestuia din cauza activității crescute în fundal”, a spus compania.

Ce aplicații au scos update-uri 

Instagram, deținut de Meta a lui Mark Zuckerberg, și-a modificat aplicația săptămâna trecută pentru a preveni încălzirea dispozitivului pe cel mai recent sistem de operare iPhone.

Uber și alte aplicații, cum ar fi jocul video Asphalt 9, erau încă în proces de introducere a actualizărilor lor, a spus Apple. Nu a dat un termen pentru când va fi emisă propria sa corecție software, dar a spus că nu există probleme de siguranță cu iPhone 15 între timp, nici nu va afecta performanța pe termen lung a telefonului. Compania a spus că actualizarea software nu va afecta performanța telefonului.

Utilizatorii se plângeau de noul dispozitiv fierbinte

Săptămâna trecută, forumul comunitar al producătorului de iPhone-uri a consemnat plângeri ale clienților despre o problemă de supraîncălzire cu modelele iPhone 15 Pro și Pro Max de înaltă performanță.

„Am avut noul iPhone 15 Pro și este atât de fierbinte, încât este prea fierbinte să-l țin”, a scris un utilizator. Un altul a scris: „Mă ardepielea! Ce se întâmplă cu iPhone 15 Pro Max?”

Ben Wood, analistul șef al CCS Insight, a spus: „Este interesant să vedem că Apple a răspuns la preocupările legate de dispozitivele iPhone 15 Pro care se încing. Existau întotdeauna opțiuni pentru a ajusta software-ul pentru a atenua problemele termice și acesta pare să fie abordarea pe care a adoptat-o.”

Noul înveliș din titan cauzează probleme?

Experții au speculat că iPhone 15 Pro, alimentat de un nou cip puternic fabricat în Taiwan, se supraîncălzea pentru că învelișul său din titan ar putea fi mai puțin eficient la disiparea căldurii decât carcasa din oțel inoxidabil folosită de predecesorii săi.

Cu toate acestea, Apple a spus în declarația sa că problemele de încălzire nu erau legate de carcasa din titan. Compania a adăugat că problema nu era legată nici de trecerea de la cablul său propriu Lightning la un port USB-C care îi permitea să respecte reglementările UE.

iPhone 15 a fost lansat la vânzare pe 22 septembrie. În Marea Britanie, costă de la 799 de lire sterline pentru modelul de bază (799 de dolari în SUA) la 999 de lire sterline pentru Pro (999 de dolari în SUA) și 1.199 de lire sterline pentru Pro Max mai mare (1.199 de dolari în SUA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel