Marile companii tehnologice din SUA, acuzate că fac nedreptăți în țările sărace

Companiile tehnologice gigant din Statele Unite exploatează chichițe ale legilor fiscale internaționale, reușind astfel să evite până la 2,8 miliarde dolari pe an în țările în curs de dezvoltare.

Conform The Guardian, descoperirile au fost făcute de fundația de caritate ActionAid International. Facebook, Google și Microsoft au fost acuzate de aceste fapte în țări în care guvernele abia pot să întrețină sisteme sanitare sau de învățământ gratuite. Veniturile cuvenite țărilor care nu au fost colectate ar fi folosite la plata a 700.000 de noi profesori sau 850.000 de învățători.

ActionAid International nu sugerează că aceste companii au făcut evaziune fiscală intenționat sau alte ilegalități, ci mai degrabă că liderii globali nu sunt capabili să introducă standarde mondiale de taxă care ar forța multinaționalele să plătească taxe acolo unde există mai mult venit. „Nu se știu multe despre câte taxe plătesc aceste companii în țările acestea, fiindcă nu li se cere să dezvăluie informațiile. Totuși, miliarde ar putea fi în joc dacă s-ar reforma sistemul de taxare al corporațiilor – suficient pentru a transforma sistemele de sănătate și de educație din cele mai sărace țări ale lumii”, a transmis fundația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel