Premierul Victor Ponta începe de azi o vizită oficială în Iordania: Ce obiective are

Premierul Victor Ponta efecturează, începând de sâmbătă, o vizită oficială de două zile în Regatul Hașemit al Iordaniei, la invitația omologului său iordanian, dr. Abdullah Ensour.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, obiectivul vizitei este de a reconfirma nivelul foarte bun atins de relațiile politico-diplomatice și pe linie de securitate între cele două țări, dar și de a identifica cele mai bune căi pentru aducerea cooperării economice și sectoriale la nivelul acestora.

Printre domeniile de interes comun ale celor două state, care vor fi abordate cu ocazia vizitei, se numără agricultura, energia, IT&C, turismul, sănătatea, inclusiv posibilitățile de realizare a unei mai bune conectări a mediilor de afaceri din cele două țări.

[citeste si]

Premierul Victor Ponta va fi primit de Regele Abdullah al II-lea, va avea o întâlnire cu omologul său iordanian, întrevederi cu reprezentanții Camerei de Comerț a Iordaniei, precum și cu un grup de oameni de afaceri irakieni ale căror companii operează în Iordania și Irak.

Din delegația română vor face parte miniștrii Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, Economiei - Mihai Tudose, Agriculturii - Daniel Constantin, precum și un secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne, responsabil de gestionarea situațiilor de urgență.

Premierul român va avea în cadrul discuțiilor și un schimb de opinii cu oficialii iordanieni pe tema evoluțiilor în plan internațional și regional.

Având în vedere impactul crizei refugiaților sirieni asupra Iordaniei, România va acorda un ajutor umanitar de urgență acestei țări în cuantum de un milion de lei, mai precizează Executivul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel