Premieră în baschetul românesc. Identități de brand pentru naționalele masculine și feminine

Premieră în istoria de 85 de ani a baschetului românesc. Federația Română de Baschet (FRB) a lansat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, o nouă identitate de brand pentru echipele naționale ale României, astfel jucătorii reprezentativei masculine se vor numi ''Vulturii'', iar jucătoarele selecționatei feminine, ''Acvilele''.

Pentru prima oară în istoria de 85 de ani a baschetului românesc, naționalele masculine și feminine capătă o identitate vizuală. Asumarea unor identități înseamnă asumarea unor valori, iar valorile reprezentativelor României nu pot fi decât în strânsă legătură cu identitatea națională. Am ales ca identitatea naționalelor să amintească de principalul simbol de pe stema României, acvila de munte, numită popular și vultur. Este un însemn care apare în heraldica valahă din cele mai vechi timpuri și inspiră valori precum agilitate, putere și inteligență. De astăzi înainte 'Vulturii' vor reprezenta naționala masculină, iar 'Acvilele' cea feminină, a spus președintele FRB, Horia Păun, citat de Agerpres.

De asemenea, echipele naționale au începând de vineri și un nou imn oficial reprezentat de melodia Tot mai sus a interpretului GuessWho.

Lansăm această nouă identitate sub sloganul 'România prinde aripi', însoțit de noul imn al baschetului românesc, melodia 'Tot mai sus', semnată de GuessWho, care indică direcția clară a acestui sport. Aceste schimbări sunt în strânsă legătură cu revenirea baschetului românesc în elita europeană, pentru că se știe că anul viitor naționala masculină va participa la Eurobasket 2017, competiție organizată și în România la Cluj-Napoca. De asemenea, naționala feminină este în plină campanie de calificare la Eurobasket 2017 în Cehia unde are șanse destul de mari. Ar fi o premieră ca după mulți ani ambele naționale ale României să participe la cea mai importantă competiție europeană, a precizat președintele.

Horia Păun speră ca federația internațională să permită reprezentativelor României să evolueze cu noile logo-uri pe echipamentele de joc. Există niște reguli pe care trebuie să le respectăm. Noi vom încerca să imprimăm aceste simboluri pe echipamentele de joc în măsura în care vom primi acceptul federației internaționale, a adăugat Păun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel