EXCLUSIV  PNL, cadou otrăvit: PENSIONARE la 70 de ani. Budăi: Este o CAPCANĂ

Marius Budăi a explicat, pentru DCNews, cu referire la creșterea vârstei de pensionare, că este doar o capcană. 

Despre majorarea vârstei de pensionare, Marius Budăi a spus, pentru DCNews că: ”Este o capcană, pentru că un om la 65 de ani, dacă vrea să mai lucreze și a contribuit stagiu complet, 35 de ani, el poate să ia pensie și ulterior poate să lucreze, care este problema? Aici e vorba de dreptul la pensie. La 65 de ani, poți să ieși ca bărbat la pensie, dar, în situația respectivă, poți să și lucrezi în continuare, dar să ai pensia pentru care ai contribuit și să ai și salariu pentru care lucrezi” a afirmat Marius Budăi, fost ministru al Muncii. 

În prezent, la îndeplinirea vârstei standard de pensionare și a stagiului de cotizare, cumulativ, se încetează raportul de serviciu sau contractul de muncă. Totodată, prin decizia CCR, femeilor pot rămâne până la 65 de ani în sistemul de muncă. În plus, explică fostul ministru, că sunt anumite derogări pentru anumite categorii profesionale. 

”Facilitate” de la PNL: pensionarea la 70 de ani

Ionel Dancă, purtător de cuvânt al Guvernului, s-a referit la creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani, ca la o facilitate. Același lucru l-a dat de înțeles și președintele Klaus Iohannis: ”În primul rând, mi se pare o idee foarte bună, fiindcă noi ne confruntăm cu un deficit de forță de muncă, mai ales un deficit de forță de muncă calificată și, pe de altă parte, sunt foarte mulți angajați, mai ales în sistemele mari publice, care ar dori să continue munca lor. Cunosc personal multe persoane care ar vrea să continue, dacă ar fi posibil, să lucreze peste vârsta de pensionare. Și atunci a apărut discuția, la care recunosc că am participat, să se dea, în perspectivă, posibilitatea acestor persoane să rămână mai mult timp în sistem. În acest fel, în primul rând, s-ar atenua deficitul de forță de muncă. În al doilea rând, persoanele apte și disponibile să lucreze mai mult, și care sunt, de regulă, foarte bine calificate, vor avea posibilitatea să o facă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel