Planta care produce PLASTIC. Japonezii SCHIMBĂ agricultura

Conform celor mai noi cercetări nipone, materialele plastice vor putea fi recoltate din plantații agricole.

Cercetătorii din Tokyo au restabilit limitele bioștiinței. Ei au creat microorganisme care pot genera o serie de substanțe eficiente în reproducerea sistetică a unor materiale, scrie playtech.

Un grup de oameni de știință conduși de Seiichi Taguchi, profesor de biotehnică la Universitatea Hokkaido, a creat o plantă care poate transforma dioxidul de carbon, gaz cu efect de seră, în plastic. Echipa a lucrat pentru acest proiect în special cu inginerii Toyota Motors.

Citește și: Canabisul poate ajuta la frânarea dezvoltării cancerului

Oamenii de știință au găsit o nouă modalitate de polimerizare a acidului lactic pentru a-l transforma în acid polilactic, o substanță plastică. Până acum, acidul polilactic putea fi obținut doar prin sinteză chimică. Conform cercetării, materialele plastic vor putea fi recoltate din plantații agricole, conform Asia Review.

Oamenii de știință se așteaptă ca biologia sintetică să producă proteine cu funcții îmbunătățite. De asemenea, noile cercetări ar putea fi utilizate și în scopuri militare și atacuri teroriste. Plantele ar putea fi folosite și la crearea de noi microorganisme patogene cu caracteristici toxice ar putea reprezenta arme periculoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel