Urmărește emisiunea live


Philae, robotul trimis pe o cometă, s-a trezit: "Bună, Pământ! Mă auzi?"

Robotul Philae, instalat anul trecut în iarnă pe cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko, s-a trezit sâmbătă noapte și i-a contactat pe oamenii de șltiință de pe Terra.

Pe blogul său, ESA a anunţat că Philae a reuşit să contacteze Pământul, prin intermediul sondei spaţiale Rosetta, pentru 85 de secunde. Acesta este primul contact realizat de Philae de când a intrat în hibernare, în luna noiembrie.

"Buna, Pământ! Mă auzi?", a fost mesajul robotului.

Pe 12 noiembrie 2014, robotul Philae s-a plasat cu succes pe nucleul cometei Ciurimov-Gherasimenko, realizând astfel o premieră în istoria spaţială, după cum a anunţat atunci ESA.

Micul robot Philae, pasager la bordul sondei spaţiale Rosetta timp de zece ani, a atins suprafaţa cometei Ciuri după o coborâre liberă de şapte ore, la peste 510 milioane de kilometri de Terra.

După câteva "sărituri" pe suprafaţa cometei, Philae a ajuns într-o zonă umbroasă, lucru care a împiedicat panourile solare să încarce bateriile şi să permită robotului să îşi continue munca de cercetare. Astfel, în 15 noiembrie, Philae a început să hiberneze.

De atunci, cometa a început să se apropie de Soare şi Philae a reuşit să îşi încarce bateriile şi să se "trezească", potrivit Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel