Pericolul neștiut până acum al reducerii consumului de cafea

Un nou studiu, realizat pe parcursul a patru ani și care a implicat 120.000 de persoane, relevă faptul că cei care cantității de cafea consumată afectează riscul de diabet. 

Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care îşi creşteau consumul de cafea cu încă o ceaşcă pe zi prezentau un risc de a face diabet de tip 2 cu 11% mai mic decât persoanele care îşi menţineau consumul la acelaşi nivel, potrivit descopera.ro.

În schimb, reducerea consumului de cafea cu aceeaşi cantitate, o ceaşcă pe zi, era asociată cu o creştere de 17% a riscului de a face diabet de tip 2.

„Pentru diabetul de tip 2, până la şase ceşti de cafea sunt asociate uu un risc mai mic", afirmă Shilpa Bhupathiraju, cercetător în cadrul Şcolii de Sănătate Publică Harvard şi autor al acestui studiu, publicat în jurnalul Diabetologia. „Cât timp cafeaua nu vă provoacă tremurături şi nu vă face agitaţi, ea este asociată mai multor beneficii pentru sănătate", notează specialistul.

Citește și Riscul de cancer de ficat, redus de cafea. Câte cești trebuie să bei

În pofida faptului că oamenii de știință nu au identificat clar motivele pentru care cafeaua protejează de diabet, ei apreciază că o ipoteză a acestui efect ar putea fi bazată pe compuşii chimici prezenţi în cafea - compuşi fenolici şi lignani - care pot îmbunătăţi metabolismul glucozei. Bhupathiraju mai spune că în cafea se găseşte o cantitate semnificativă de magneziu, ce este asociat unui risc mai mic de diabet de tip 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel