Pentru PDL, graba nu strică treaba, îndreaptă lucrurile

razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

S-au întâmplat multe în ultimile zile încât era să trec peste ceva foarte important.17 poliţişti de frontieră arestaţi din Vama Albiţa au fost puşi în libertate de către Curtea de Apel Bucureşti!

Sigur, asta nu înseamnă că toţi sunt nevinovaţi cum nu poate însemna nici că lotul în ansamblu e compus din infractori, ne vom lămuri după mulţi ani când vom avea un verdict pe fond.

Foarte interesante sunt însă motivele pentru care oamenii ăştia au fost puşi în libertate pentru că ne arată nouă felul în care s-a lucrat în acest caz.

Te apuca râsul când afli de la judecători că din convorbirile şi imaginile interceptate “nu rezultă identitatea persoanelor care au luat mită” şi cu rare excepţii nici sumele pe care le-au luat!

Bizar, nu-i aşa, pentru o operaţiune despre care politicienii de la putere ne spuneau că a fost minuţios pregatită, că a durat 6 luni şi că ei sunt singurii care au luat taurul de coarne în ţara asta şi s-au hotărât să stârpească flagelul din vămi!

Tot din motivarea Curţii de Apel aflăm ceva care dezumflă această mare minciună, anume că interceptările au fost făcute pe durata a doar câteva zile însă se constată “graba uriaşă de a-i aresta preventiv” şi “precipitarea organelor de urmărire penală”.

Atât să fie şi tot te-ar apuca râsul sau plânsul, depinde de felul în care te hotărăşti să priveşti la isprava asta.Nu e din păcate doar atât pentru că mai aflăm că judecătorii au constatat “lipsa de corespondenţă dintre procesele verbale de interceptare şi actele materiale reţinute în sarcina fiecărui inculpat.”

Pe scurt, o harababură totală, generată de o grabă uriaşă care a compromis strângerea de probe şi care, îmi permit să anticipez, va compromite şi condamnarea unor indivizi!

Dar de ce s-or fi grăbit în asemenea hal? De ce ne-au minţit cei de la putere că operaţiunea de filaj a durat şase luni şi nu doar câteva zile?

Îmi amintesc că în momentul în care au fost săltaţi oamenii ăştia cu tot alaiul de dube, mascaţi şi

girofaruri în dezbatere erau două subiecte de loc favorabile partidului de guvernământ: cazul Nicolescu de la PSD Argeş, cu o arestare preventivă generatoare de accident cerebral vascular şi infarct dar şi povestea cu pensiile militarilor unde precizările miniştrilor nu se potriveau de loc cu ceea ce aveau rezerviştii prin buzunare!

S-au stins cât ai zice “vameş” toate astea dar nu vreau să cred că e vorba de o nouă diversiune chiar dacă, recunosc, mi-a trecut prin cap acest aspect!

Ceva totuşi i-a grăbit pe procurorii ăia de au sărit din pat cu inima-n gât ca soldatul în miez de noapte căruia i se dă alarma de luptă... Să zicem însă că nu e o diversiune, e doar incompetenţă sau prostie sau prea mult zel care vine din dorinţa fierbinte de a servi întocmai şi la timp patria!

Va mai amintiţi cu câtă convingere ieşea la televizor procurorul general al României, doamna Laura Codruţa Kovesi să ne asigure pe noi că în scandalul şpăgilor din vămi nu e vorba de vreun partid? Că procurorii nu au spus asta?

Am în faţă rechizitoriul din cazul Vama Halmeu pe care l-am prezentat în emisiunea Subiectiv, la Antena 3...Acolo se spune foarte clar că “...influenţa de care s-a prevalat inculpatul Florian Liviu a fost una reală, acesta având o relaţie apropiată cu invinuitul Eugeniu Petrescu, membru PDL, cel prin intermediul căruia s-a intervenit la invinuitul Mărginean Radu Traian şi care răspundea de fiecare dată solicitărilor primite, cele mai multe discuţii având loc chiar în sediul PDL din Bucureşti”.

Adică şpaga se aranja în sediul PDL de către un membru PDL.Aşadar a minţit doamna Kovesi? A minţit domnul preşedinte Traian Băsescu atunci când afirmă că nu la politicieni merg banii ci la liderii sindicali?

După ce văd şi declaraţiile astea, am sau nu voie să cred că toată operaţiunea Albiţa, cu graba de rigoare constatată de judecători a fost perdea de fum care să acopere altceva? O operaţiune de genul graba scapă turma, turma scapă pedeleul, pedeleul scapă basma curată şi dintre noi, cetăţenii conduşi de ei, scapă cine poate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel