Parteneriatului strategic cu SUA. Ministrul Apărării l-a primit pe preşedintele Consiliului de Afaceri Americano-Român

Relaţiile excelente dintre România şi SUA în domeniul securităţii şi apărării, precum şi dezvoltarea Parteneriatului strategic dintre cele două ţări au stat în centrul discuţiilor pe care le-a avut miercuri ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, cu preşedintele Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), Eric Stewart.

Ministrul Leş a declarat că dezvoltarea Parteneriatului strategic cu SUA reprezintă în continuare un obiectiv important al Guvernului României, "acesta dovedindu-se esenţial pentru a răspunde eficient provocărilor generate de contextul regional şi internaţional de securitate", a informat un comunicat de presă al MApN.

"Având în vedere că 2019 este al treilea an consecutiv în care bugetul Apărării beneficiază de 2% din Produsul Intern Brut, ministrul Apărării Naţionale şi-a exprimat speranţa că, astfel, se vor deschide noi oportunităţi de cooperare, precum şi de sporire şi extindere a investiţiilor americane în industria românească de apărare. De asemenea, ministrul Leş a apreciat iniţiativa AMRO cu privire la organizarea celui de-al doilea Forum România-SUA dedicat apărării, după cel care a avut loc anul trecut, la care a participat şi Republica Moldova", a precizat sursa citată.

Un alt subiect aflat pe agenda discuţiilor a fost cooperarea industrială la nivelul Uniunii Europene, ministrul Leş apreciind că ar fi importantă implicarea companiilor din SUA, cât mai mult posibil, în construcţia noii arhitecturi europene industriale de apărare, a arătat MApN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel