Parteneriatului strategic cu SUA. Ministrul Apărării l-a primit pe preşedintele Consiliului de Afaceri Americano-Român

[] []

15 mai 2019 / 13:21
Salveaza PDF Comentarii

Relaţiile excelente dintre România şi SUA în domeniul securităţii şi apărării, precum şi dezvoltarea Parteneriatului strategic dintre cele două ţări au stat în centrul discuţiilor pe care le-a avut miercuri ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, cu preşedintele Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), Eric Stewart.

Ministrul Leş a declarat că dezvoltarea Parteneriatului strategic cu SUA reprezintă în continuare un obiectiv important al Guvernului României, "acesta dovedindu-se esenţial pentru a răspunde eficient provocărilor generate de contextul regional şi internaţional de securitate", a informat un comunicat de presă al MApN.

"Având în vedere că 2019 este al treilea an consecutiv în care bugetul Apărării beneficiază de 2% din Produsul Intern Brut, ministrul Apărării Naţionale şi-a exprimat speranţa că, astfel, se vor deschide noi oportunităţi de cooperare, precum şi de sporire şi extindere a investiţiilor americane în industria românească de apărare. De asemenea, ministrul Leş a apreciat iniţiativa AMRO cu privire la organizarea celui de-al doilea Forum România-SUA dedicat apărării, după cel care a avut loc anul trecut, la care a participat şi Republica Moldova", a precizat sursa citată.

Un alt subiect aflat pe agenda discuţiilor a fost cooperarea industrială la nivelul Uniunii Europene, ministrul Leş apreciind că ar fi importantă implicarea companiilor din SUA, cât mai mult posibil, în construcţia noii arhitecturi europene industriale de apărare, a arătat MApN. 

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23