Paștele nu are legătură cu Dumnezeu

Am citit în articolul colegei mele, Anca Murgoci, că Spitalul Universitar din București nu face avorturi în Săptămâna Patimilor și Săptămâna Luminată. Am făcut ochii mari, am ridicat sprâncenele și am citit din nou. Nu mi-a venit să cred și am căutat pe internet. Se pare că interzicerea avorturilor în perioada aceasta este o practică comună a spitalelor și maternităților din România. Nu m-am gândit niciodată că ipocrizia poate ajunge la acest nivel.

Motivul? Vor să ocrotească viața măcar în perioada sărbătorilor Pascale.

Așadar, o femeie este însărcinată. Se duce la medic și spune că vrea să facă avort. Medicul îi spune că nu se poate acum pentru că trebuie să ocrotească viața. Femeia se întoarce după sărbători și medicul îi face avort. 

Bine domnule, dar cu ocrotirea vieții cum rămâne? Mai putem vorbi despre asta dacă azi refuzi și mâine faci? 

Consider că o femeie are dreptul să facă avort în orice perioadă a anului dorește ea. Nu ar trebui oprită de religie sau ( în acest caz) de convingeri religioase false. Spun că sunt false pentru că în restul anului se fac avorturi. Dacă convingerea că ”viața trebuie ocrotită” ar fi fost reală, atunci medicii n-ar fi făcut avorturi deloc.

Este vorba despre ipocrizie. Aceeași ipocrizie care apare și de Crăciun, când oamenii devin, brusc, buni la suflet, cinstiți, onești.

Logic că nu este așa. Logic că în perioada aceasta, bunătatea și onestiatea nu sunt decât măști purtate de actori proști. Logic că oamenii care nu au aceste calități în restul anului, nu le vor avea nici acum.

Aceleași măști sunt purtate și la moaște. Însă sunt date rapid jos...pentru că bunătatea și onestitatea devin poveri prea grele pentru religiosul care se bate și trișează pentru a ajunge primul să se roage pentru sănătate. După care se oprește la prima cârciumă, își aprinde o țigară și își ajută ficatul să facă ciroză.

Uitându-mă în jurul meu, trag concluzia că pentru cei mai mulți Paștele nu are legătură cu Dumnezeu.

Paște 2014: Un preot răbufnește în Săptămâna Mare: "Femeia care face avort nu poate fi numită nici măcar animal, ci DIAVOL"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel