Oţelul campioană? Dacă vrea TAS!

catalin anton
catalin anton

Ciudată senzaţie! În premieră, bineînţeles românească, echipa care este campioană, vorbim de Oţelul Galaţi, nu se poate bucura din plin de primul său titlu din istorie, ci trebuie să mai aştepte să destupe şampaniile până când onor Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne îşi va da cu părerea.

Forul elveţian trebuie să se decidă, habar n-am de ce îi trebuie atât de mult, dacă meciul Pandurii Târgu Jiu – Oţelul, din etapa a 19-a, se va mai juca sau nu. E ştiut că a acea partidă nu s-a disputat, deoarece gorjenii nu au fost programaţi din cauza unei restanţe financiare faţă de Dinamo, iar gălăţenii au câştigat la „masa verde” cu 3-0.

Nu este pentru prima dată când ierarhia internă se modifică după un verdict al TAS. În 2009, FC Timişoara a reprimit pe ultimii metri ai sezonului cele şase puncte cu care fusese sancţionată de FIFA şi a sărit peste Dinamo pe locul 2 al clasamentului. Practic nu înţeleg de ce se mai joacă fotbal pe teren, dacă tot facem ce facem şi ajungem ca ordinea în Liga I să o decidă alţii, prin tribunale, fie ele şi internaţionale.

Dacă facem abstracţie de aceste „amănunte”, Oţelul Galaţi este până la urmă o campioană meritorie. A recunoscut-o, dacă vă vine să credeţi, şi Adrian Porumboiu, finanţatorul de la Vaslui, cel care urlase că este o echipă de locul 7-8 şi că banii care or să vină de la UEFA, pentru participarea în grupele Ligii Campionilor, cam 15 milioane de euro, se vor împărţi cu mai-marii FRF (conducători, şefi de arbitri, etc). Şi, cu adevărat, mai ales asistenţii au pus umărul serios la triumful „oţelarilor”.

Oţelul, probabil mai mult decât Unirea Urziceni, câştigătoarea de acum doi ani, a demonstrat că se poate face performanţă, în micul nostru campionat, şi cu bani puţini (contracte, transferuri), ceea ce este de lăudat. Mult mai greu va fi cu participarea în Liga Campionilor, unde va trebui să-şi măsoare forţele cu Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Manchester United, Inter Milano, ca să dăm doar câteva exemple. Cum vor reacţiona Râpă, Sergiu Costin sau Gabi Paraschiv în faţa unui Cristiano Ronaldo, Messi, Rooney, Ibrahimovici sau Eto’o vom vedea la toamnă. Minunea celor OPT PUNCTE realizate în LC de Unirea Urziceni sunt convins că nu o să se mai repete.

Din păcate, Oţelul Galaţi este campioana celei mai slabe competiţii interne din ultimii, să zicem, 10 ani. Dar asta avem, cu asta defilăm!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel