Orban vrea măsuri disciplinare pentru polițistul care a lovit cu pumnii un bărbat

Premierul Ludovic Orban a spus, joi seara, despre cazul în care un poliţist a lovit cu pumnii un bărbat, că trebuie aplicate măsurile disciplinare care se impun într-o astfel de situaţie.

Ludovic Orban spune că a cerut forţelor de ordine să aibă un comportament ferm, dar civilizat și politicos.

Trebuie aplicate măsurile disciplinare care se impun într-o astfel de situaţie. Nu cred că activitatea Poliţiei, Jandarmeriei sau Armatei trebuie judecate după un caz individual. Acest caz individual trebuie tratat în conformitate cu preve legale şi poliţistul să suporte sancţiunile care se impun ca urmare a comportamentului pe care l-a avut. Trebuie să suporte consecinţele încălcării legii", a spus Ludovic Orban, la TVR 1.

El a mai spus că le-a cerut forţelor de ordine să aibă un comportament ferm, dar civilizat, politicos, să nu abuzeze de forţa cu care sunt învestiţi decât atunci când se confruntă cu situaţii în care este necesar să apeleze la forţă.

Pe internet au apărut imagini cu un poliţist care loveşte cu pumnii un bărbat. Pentru refuzul de a se legitima, bărbatul şi un prieten au primit câte 200 de lei amendă. Asta se adaugă la încă 10.000 de lei pentru că nu au avut la ei declaraţiile pe proprie răspundere. În acelaşi timp, însă, poliţistul este cercetat disciplinat de superiorii săi, amintește Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel