Omorâți TOȚI câinii vagabonzi, DEFINITIV

Mi se pare normal ca ucigașii de maidanezi să nu citească/asculte atent pozițiile pe acest subiect, iar iubitorii de maidanezi nu mă interesează. Cei cu ”ucideți maidanezii” vor o soluție rapidă, nu au răbdare pentru amănunte. Încerc să le prezint soluția totală a problemei, pe scurt.

Ca om care am un câine în casă, doresc poate mai mult ca ei să dispară câinii de pe străzi și din parcuri. În această privință suntem total de acord. Câinii vagabonzi trebuie să dispară.

Rămâne de tranșat doar modalitatea de eliminare. Aici sunt trei soluții:

1.Sterilizarea și lăsarea câinilor pe stradă, până mor pe cale naturală (5-10 ani). Prinderea și sterilizarea costă, dar sunt mai ieftine decât prinderea, sterilizarea și cazarea.

2. Sterilizarea și cazarea în adăposturi este cel mai costisitor procedeu. Vorbim de 50.000 de câini, doar în București, iar în prezent pot fi cazați decent maxim 700.

3.Eutanasierea costă mult, dacă nu se face cu bâta, dar nu implică, în viitor, alte cheltuieli.

Însă, oricare dintre soluții are sens doar dacă se oprește uzina de produs câini abandonați. Nu se rezolvă nimic dacă nu sunt sterilizați TOȚI câinii din gospodăriile sătești și dacă nu se monitorizează strict câinii de companie. Prin plata unor taxe consistente pentru cei care refuză sterilizarea și prin înregistrarea acestora drept crescători de câini. Pentru abandonul câinilor, pedeapsa să fie închisoarea, cel puțin șase luni, fără posibiliatea de a lua cu suspendare!

Eu, personal, nu resping din start ideea eutanasierii câinilor. Speram ca societatea românească să-și asume răspunderea pentru situația pe care a creat-o și să accepte soluții mai puțin sângeroase. Dacă atâta poate, asta e. Însă, mă opun cu fermitate cruzimii.

Iar a ucide câinii de pe străzi, în condițiile în care nu ești în stare să oprești producția de maidanezi, este cruzime. Ca popor, devii un ucigaș care își prăsește victimele. Oamenii din România, se va spune, cresc animale și le aruncă pe străzi, pentru a avea ce omorî, ulterior.

Cei care doresc rezolvarea totală a problemei maidaneze ar trebui să ceară nu doar eutanasierea câinilor care se află acum pe străzi, ci și a celor care ar putea fi abandonați mâine. Să ceară omorârea maidanezilor înainte de a se naște, prin sterilizarea tuturor câinilor care nu sunt ținuți pentru prăsilă, de către crescători autorizați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel