Omega 3 nu poate contracara bolile de inimă - STUDIU

tablete ulei peste
tablete ulei peste

Un nou studiu arată că suplimentele de ulei de peşte, aşa numitele Omega 3, care se găsesc în somon şi ton nu pot contracara atacul de cord şi accidentul vascular cerebral.

Autor: Anca Murgoci

Cercetarea care a fost publicată în Archives of Internal Medicine a arătat că nu există nicio diferenţă între numărul atacurile de cord, accidentelor vasculare cerebrale la persoanele care luau pastile cu Omega 3 şi cele care luau pastile care aveau doar efect placebo.  „Există încrederea că uleiul de peşte previne bolile cardiovasculare, dar studiul nostru nu a adus dovezi concludente care să susţină ipoteza” a spus JoAnn Manson, de la spitalul de medicină preventivă Brigham and Women's Hospital din Boston.

„Este o adevărată problemă deoarece multă lume ia aceste suplimente pentru că ele se eliberează fără prescripţie medicală”, a adăugat aceasta pentru Reuteurs Health. Specialiştii recomandă ca fiecare individ să consume cel puţin două porţii de peşte gras pe săptămână. „Suplimentele nu vor înlocui un regim alimentar sănătos pentru că adeseori mâncarea sănătoasă, cum ar fi peştele, este înlocuită de alimente mai puţin sănătoase, cum ar fi carnea roşie”, a spus JoAnn Manson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel