OLE, DOMNULE VICTOR PONTA !!!

cristina-topescu
cristina-topescu

Sa gestionezi o tara in care nici macar intentiile bune nu sunt onorate cu o eficienta pe masura e nebunie curata ! Nebunii de serviciu sunt in mod normal ministrii, in frunte cu primul dintre ei, premierul. El e seful lor si tot el deconteaza masiv in ochii romanilor.

E firesc sa fie asa, pentru ca daca ti-ai facut o echipa, ti-o asumi, raspunzand pentru greselile ei. Pentru succese, pe ici pe colo, te acoperi de mai putina glorie, ca, deh, asa e, nu doar presa vede ce NU merge in primul rand, ci si cetateanul. Pe nimeni nu intereseaza in virtutea caror presiuni sau calcule politice ati numit vreun ministru sau altul.

Rezulta deci un balamuc general, indiferent, iata, de natura intentiilor: intentiile rele nu pot genera decat rau, logic, iar cele bune esueaza lamentabil in balbe si abuzuri si deci intr-o deturnare a scopurilor initiale, altfel nobile ! Asa si cu scandalul de la bac !

Ministrul de interne spune una, premierul alta, purtatorul de cuvant al Politiei capitalei confunda, cu candoare juvenila, mandatele de aducere dispuse de instanta cu cele emise de organele de urmarire penala, procurorul general afirma ritos ca totul e in regula, dupa care cere clarificari cu privire la ancheta parchetului Bucuresti ca sa vada ce NU e in regula. Dar cel mai strigator la cer : se vorbeste despre mandate de aducere, care, ca au existat sau nu, nu sunt legale decat odata emise dupa citari anterioare neonorate in mod nejustificat. Altfel este ilegal ! Ma indoiesc ca toate mandatele de aducere vizau deja inculpati (in cazul carora se sare peste citatii). Urma ca cei mai multi dintre elevi sa depuna niste marturii, atat. Asadar, determinarea procurorilor de a demasca si aresta retele de coruptie din invatamant, laudabila in teorie, a fost deja compromisa de practici de-a dreptul tembele. SPAGA a devenit astfel actor secundar in favoarea vedetei, statut adjudecat de SCANDAL, uriasul scandal provocat. Asta in conditiile in care fenomenul spagii se impune a fi combatut cu multa atentie, pentru ca in sistemul de educatie, coruptia are consecinte greu de evaluat. Ea e la fel de grava ca si in sistemul de sanatate, de pilda. In primul caz, copiii invata sa minta si sa mituiasca de pe bancile scolii, urmand sa devina niste adulti si corupatori si coruptibili, in al doilea caz, oamenii mor daca nu dau spaga, sau dau spaga, sperand doar sa moara decent. Viitorul deci e unul stralucit : o tara la fel de corupta ca si acum, poate si mai abitir pentru ca, iata, ea, coruptia, se intareste cu forte proaspete. Prezentul, asa cum ne-am obisnuit : mor oamenii cu zile (vezi si recentele date de INS), mor si umiliti, urmand sa fie tratati fair poate doar pe cealalta lume.

In toata nebunia iscata de asaltul de la liceul Dimitrie Bolintineanu, cand Victor Ponta iese si spune ca, daca mandate de aducere nu exista, procurorul de caz ar face bine ca intai sa citeze martorii si nu sa-i ridice de pe strada, precum in vremuri de trista amintire, se ratoiesc degraba niscaiva voci din societatea civila (nu tocmai neutre, intotdeauna) ca asta e ingerinta in Justitie, ca cel mult trebuia sa sesizeze CSM si nu sa dea indicatii procurorilor. Daca tacea, s-ar fi spus ca prim-ministrul nu are reactie, ca asista inert la abuzurile comise si ca de ce nu face ordine, de ce nu ia atitudine…daca vorbeste, intervine in justitie ! Ok, principiul separarii puterilor in stat…asa e, dar, daca la asemenea abuzuri ale parchetului, premierul nu-si poate permite (el insusi fost procuror !) sa atraga atentia ca primul pas legal in asemenea anchete este totusi citatia, atunci cine si ce voce publica se poate pronunta, inafara de eterna presa? Procurorii vor derula ancheta asa cum cred ei, puterea executiva nu poate interveni , dar daca ei, procurorii sar calul, provocand panica dintr-un jalnic exces de zel, premierul nu poate nici macar sa le atraga atentia? De cine pot fi aparate atunci, in mod legal, sutele de copii cautati la lenjerie, inchisi cu orele in sali de clasa, bruscati si ei si parintii lor disperati? Nu riscam oare o miscare de protest mai ampla si mai periculoasa, in absenta unei reactii oficiale la cel mai inalt nivel? O fi ea, presa, a patra putere in stat (poate singura putere eficienta in Romania), dar nici macar ea nu poate dezamorsa tensiunea acumulata. Presa semnaleaza, arata cu degetul, striga…dar daca batalia dusa de ea nu-si gaseste ecouri la nivel politic, ce sentiment vor avea victimele? Politia judiciara executa decizia procurorului de caz, ea nu e vinovata, spune ministrul de Interne Stroe, iar daca un politist a imbrancit un parinte, ce sa vezi, trebuie sa aflam cine a dat primul ! Asta spune mult despre cum isi intelege politia rolul si datoria ! Daca dai tu, da si ea, ca intr-o rafuiala intre baieti de cartier.

Ce se intampla in scoli, se intampla in toata Romania, in toate domeniile si in mai toate ograzile lor aferente. Sa incerci sa cureti tara asta e aproape “ a mission impossible”. Aproape ! Pentru ca un premier curajos care-si va asuma riscul de a deranja cercuri largi de interese, baroni, conti…si ce-or mai fi ei, prin toata tara, puzderia de indivizi imunzi din zone rarefiate ale politicii si nu numai, va face istorie. Iar daca un prim-ministru din noua generatie de politicieni n-o va face, atunci cine? Va trebui, domnule Ponta, sa dati masura anvergurii dvs, va trebui, daca va tin baierele, sa destructurati retele (nu doar din educatie) constituite in mare parte pe principii mafiote. Toti cotizeaza de la cel mai mic spre cel mare, daca n-ai o protectie si nici santajabil nu esti, n-ai nicio o sansa sa avansezi, daca nu te supui, sau, mai rau, tradezi, incalcand legea omerta, te paste sarutul mafiot al mortii, iar daca fizic nu esti lichidat, politic esti asasinat cu siguranta ! Pentru toate astea iti trebuie o vointa de otel, iti trebuie determinarea taurului intrat in arena, chiar si asa intr-o lupta inegala cu toreadorul. Rar, dar s-au vazut si cazuri in care toreadorul a platit cu viata, chiar daca taurul intra in arena deja ranit. Deci se poate! Deci, domnule Ponta, ole !!! Sigur, stim, e o lupta pe viata si pe moarte, pana la sacrificiul suprem poate, pana la sinuciderea politica. Odata creat insa precedentul, sistemul va fi zdruncinat, el nu poate fi etern cum nimic nu e etern si alti luptatori pot aparea, pe drumul deschis deja, ca sa dea noi lovituri hidrei pana cand aceasta, intr-un final, va sucomba. Sunt inca destui oameni in tara asta cinstiti, corecti si ne-dispusi sa mai accepte compromisul general, sunt oameni care-si pun sperantele intr-un premier ca dvs, unul din garda noua. Fiti la inaltimea asteptarilor lor disperate, e o sansa unica pentru Romania ! Dar si pentru dvs. Chiar daca, aparent, doar aparent, domnule Ponta, veti putea pierde !

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel