Amsterdam-Paris în 90 minute. Olanda, interesată de Hyperloop

Olanda desfășoară discuții pentru a crea o rețea de transport de tipul Hyperloop, care va transporta pasagerii de la Amsterdam la Paris în sub 90 de minute.

Olanda desfășoară discuții pentru a crea o rețea de transport de tipul Hyperloop, care va transporta pasagerii de la Amsterdam la Paris în sub 90 de minute, conform CNN.

Hyperloop-ul este o metodă de transport care implică propulsarea unei cabine sub formă de capsulă printr-un tub de oțel cu presiune scăzută, la viteze de peste 1.000 km/h.

Se presupune că Hyperloop-ul este mai ergonomic decât aviația și mai rapid decât cele mai iuți trenuri ale zilelor noastre, transmit apărătorii tehnologiei. Aceștia spun că Hyperloop-ul este viitorul călătoritului internațional și chiar intercontinental.

Studiu de fezabilitate

La începutul lunii, start up-ul olandez Hardt Hyperloop a anunțat rezultatele unui studiu în colaborare cu provincia Olandei de Nord, care a examinat ideea acestei metode experimentale de transport.

Raportul a arătat că o rețea europeană de Hyperloop ar scurta semnificativ timpii de călătorie dintre orașele continentului, minimizând frontierele și oferind „beneficii economice remarcabile".

Timpuri record de transport

În analiză se mai arată că un Hyperloop ar putea transporta 200.000 de pasageri pe oră, pe fiecare direcție în parte. Călătorii ar putea ajunge din Amsterdam în Paris în doar 90 de minute, la jumătate față de timpul petrecut în tren și aproximativ la fel ca un zbor direct, fără nevoia de a trece prin aeroport. Bruxellesul ar putea atins în mai puțin de o oră.

Cu toate că analiza sună extrem de bine, fezabilitatea unui astfel de proiect este sub semnul întrebării din cauza întrebărilor despre siguranță, evacuare și, în esență, posibilitatea construirii unui astfel de sistem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel