Oficialii americani au dezvăluit ce a făcut Huawei pentru a fi interzis în SUA

Oficialii americani au transmis că Huawei a ținut căi de acces secrete când a construit anumite rețele în toată lumea.

Oficialii americani au transmis că Huawei a ținut „ușa din spate" deschisă când a construit anumite rețele în toată lumea, a raportat The Wall Street Journal, conform The Verge.

Această știre a venit după ce situația dintre Statele Unite și firma chineză s-a înrăutățit. În mai 2019, companiilor din SUA li s-a interzis să mai colaboreze cu Huawei, însă motivele au fost vagi și foarte netransparente.

Mai multă transparență

Lucrurile au devenit în prezent mai clare, iar oficialii au început să vorbească mai specific, spunând că producătorul chinez de hardware a păstrat căi de acces în unele rețele pe care le-a construit, începând încă din 2009.

Cu toate că nu există dovezi clare în acest sens, aceste acuzații sunt mai specifice decât au fost vreodată și vin acum din partea oficialilor de top ai securității naționale a Statelor Unite.

Capacități meschine

„Avem dovezi că Huawei are capacitatea să acceseze în secret informații personale și sensibile în sistemele pe care le întreține și vinde în toată lumea", a spus consilierul pentru securitate Robert O'Brien pentru Journal.

Nu există încă dovezi dacă această capacitate a fost folosită și în realitate, însă oficialii au transmis că firmele de telecom care cumpără echipament Huawei nu cunosc nivelul de acces al companiei.

Huawei neagă acuzațiile

Ca drept la replică, responsabilul de securitate al Huawei, Andy Purdy, a negat toate acuzațiile. „Negăm viguros toate acuzațiile cum că am deține asemenea capacități", a spus el. „Negăm și faptul că am accesat vreodată în mod imoral informațiile și datele clienților noștri".

Noile informații transmise de oficialii americani au venit după ce Marea Britanie i-a permis lui Huawei să aprovizioneze cu echipament secundar rețelele țării proaspăt ieșite din Uniunea Europeană. Statele Unite au încercat să facă lobby împotriva Huawei și implicării sale în 5G, dar, în final, nu a putut să convingă englezii.

Geopolitica

Nu este clar cum vor răspunde alte țări acuzațiilor, dar Huawei a transmis că noile spuse nu sunt surprinzătoare, după înrăutățirea situației de anul trecut.

„Statele Unite sunt dedicate acestui lucru și cred că este influențat de situația geopolitică dintre China și SUA", a mai spus Purdy. „Statele Unite nu dorește să vadă fapte și dovezi, ci fac doar ceea ce pot pentru a ne bloca abilitatea de a aproviziona produse rețelelor de comunicații din toată lumea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel