Odă lui Oajdea

val-valcu
val-valcu

Președintelui Băsescu i-a păsat doar de Păsat și de Vișan, la discuția absolut constituțională pe care a avut-o cu parlamentarii PDL. Șeful statului a remarcat că partidul este apărat la televizor  numai de către deputatul de Dolj. Fals! Să se facă Dreptate și să se ajungă la Adevăr. Că a uitat de Hoară, mai treacă-meargă. Probabil, după ce a fost ciuruit de scuipații bugetarilor, Hoară a fost lăsat la vatră, sau poate a ajuns apt necombatant, la popota vreunei companii de stat,  unde singurul pericol este să se înnece cu grăsimea de pe ciolan.

Dar să uiți, tu, Traiane, de Daniel Oajdea? Mai că-mi vine să plâng de ciudă, ca după ”Dragă Stolo”. Nu există pentru PDL un soldat mai devotat ca Daniel Oajdea. Așa cum tanchiștii stau, la Cairo,  între Mubarak și  protestatari, așa stă Oajdea între Andreea Crețulescu și Bocarak,  încasând flegmele invitaților, huiduielile rezerviștilor și blestemele babelor fundamentaliste. Rar a scăpat vreun prilej de a fi înjurat în direct. Când nu a fost în Piața Tahrir a Presei, a intrat prin telefon, sau a mers la cameră (camera video, nu a Robertei Anastase).

Tactica folosită de Oajdea este una de judo. El folosește forța adversarului pentru a-l da peste cap. Vezi bine, nu are nevoie, ca jandarmii, de pistoale mitralieră, sau ca egiptenii, de tancuri. Se luptă cu mâinile, sau mai precis buzele, goale. Ce părere aveți, domnule Oajdea, despre fraudele de la Reșița? Dacă s-a încălcat  legea, cei vinovați să plătească! Dar despre pensionarii morți de foame? Guvernul trebuie să facă mai multe pentru cei lipsiți de șanse! Bine, bine, vei întreba, dar ce folos aduce Oajdea partidului aflat la guvernare, dacă are, practic, același discurs ca Opoziția? Unu: dl. Băsescu nu poate să le facă singur pe toate. El  reprezintă Opoziția, după cum a și anunțat, la întâlnirile de la Cotroceni, așa că lui Oajdea îi rămâne să reprezinte Opoziția la Antena 3 (unde președintele nu se duce ca să nu-i facă rating lui Felix).  Al doilea beneficiu: PDL ar putea primi de la Oajdea un vot  în Parlament și după 2012, bazându-se pe notorietatea câștigată la talk show, unde mulți se uită, puțini pricep ce se discută. Al treilea: din când în când, Oajdea poate strecura și câte un mesaj guvernamental, de genul ”nu e normal ca unii pensionari să ia 3000 de lei”, pe care, dacă îl spunea Botiș, nu îl asculta nimeni.

Ce să-i mai faci acum, după ce nedreptatea s-a produs? Păi, cel mai tare pedelist care face opoziție la televizor ar merita o odă. O, dă-te-n opoziția extraparlamentară, Oajdeo! Abia aștept să aud adevăratele critici ale oengistului Daniel Oajdea la adresa guvernului Ponta, după ce-i pleacă faraonul în Arabia Saudită, cu vaporul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel