Obezitatea în copilărie crește riscul de depresie. STUDIU

Fiind supraponderali in timpul copilăriei triplează riscul de a dezvolta depresie în viață mai tarziu, arată noi cercetări ale oameniilor de știință, potrivit Daily Mail.

Persoanele supraponderale la vârsta de opt sau 13 ani sunt mai expuse riscului de depresie decat cei care suferă de probleme de greutate la vârsta medie, a aflat studiul.

Transportul excesiv de greutate pe tot parcursul vieții vă cvadruplează șansele de a dezvolta tulburarea de sănătate mintală, adaugă cercetările.

Cercetătorii sugerează că obezitatea din copilărie poate deteriora permanent stima de sine, ducând la depresie mai târziu.

Cercetătorii de la Centrul Medical Universitar VU din Olanda au recrutat 889 de persoane care trăiesc în Reykjavik, Islanda, cu o vârstă medie de 75 de ani.

Participantii la studiu au fost evaluati pentru a determina dacă au avut simptome de depresie sau dacă au fost diagnosticati anterior cu această afecțiune.

Cercetătorii au analizat apoi înregistrările școlare care datează de aproape șapte decenii pentru a afla dacă participanții erau supraponderali ca copii, definit ca având un IMC cuprins între 25 și 29,9.

Date care evidențiază ponderea lor la vârsta de 50 de ani au fost colectate dintr-un studiu anterior cu aceiași participanți din Reykjavik.

Rezultatele au aratat ca transportul excesului de greutate în copilărie este un predictor mai puternic al depresiei mai târziu în linie decât in excesul de greutate la vârsta mijlocie.

Rezultatele au arătat ca fiind supraponderali la vârsta de opt sau 13 tripleaza riscul, în timp ce excesul de greutate pe toata durata vieții tale crește de cinci ori șansele de tulburare de sănătate mintală.

Studiile anterioare au arătat că persoanele care suferă de obezitate sunt mai predispuse la depresie, dar puțini au analizat influența pe termen lung a obezității infantile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel