O româncă, pe Marte. A ajuns în ultimii 100 de concurenți pentru patru locuri

100 de oameni pentru patru locuri într-o excursie fără bilet de întoarcere către Marte. Printre ei, o româncă. Organizația olandeză Mars One a pus la bătaie cele patru bilete. 

În ultima runda, fundaţia a eliminat 560 de participanţi din cei 660 rămaşi în concurs. Printre cei 100 de finalişti rămaşi se numără şi Andreea, o româncă de 34 de ani. Ea s-a născut şi a crescut în România, dar în prezent trăieşte în Canada.

"Am un simţ al umorului sarcastic şi ador provocările. Indiferent de cât de dificilă este o problemă, niciodată nu renunţ. Prietenia este importantă, iar eu sunt loială, foarte sinceră şi de încredere. Încerc să fiu corectă, să îi tratez pe alţii cu consideraţie şi aştept acelaşi lucru. Sunt curioasă, adaptabilă, determinată, practică, dinamică şi nu îmi place ipocrizia", a spus Andreea în cadrul aplicaţiei pentru campania Mars-One, scrie zf.ro

Peste 200.000 de oameni din jurul lumii au aplicat iniţial pentru un loc în ceea ce se vrea a fi primul voiaj permanent către Marte, care ar urma să pornească până în 2025.  

Organizaţia plănuieşte să trimită iniţial patru colonişti către Marte pentru a stabili o aşezare umană permanentă pentru următorul deceniu, iar apoi să continuă să aducă oameni la fiecare câţiva ani.

Colonia va avea, ipotetic, hanitate locuibile, sere, maşini de teren şi tot este nevoie pentru supravieţuirea umană pe marte. Procesul de selecţie pentru ultimele runde a constat într-o serie de interviuri cu Norbert Kraft, şeful departamentului medical al organizaţiei olandeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel