O nouă relicvă religioasă: Cel mai vechi Coran, descoperit în Birmingham. Ce spun cercetătorii britanici

Cercetătorii britanici au anunțat că fragmentele celui mai vechi Coran din lume, descoperite luna trecută în Birmingham, ar putea data dinaintea profetului Mahomed şi ar urma „să rescrie" istoria islamului.

Paginile, care au o vechime de peste 1.400 de ani, au fost descoperite în paginile unui alt Coran, din secolul 7, în biblioteca Universităţii din Birmingham. Ele sunt scrise cu cerneală, într-o limbă veche arabă, pe un pergament din piele animală.

Documentul conţine fragmente din Suras (capitole), de la 18 la 20, scrise, cel mai probabil, de un apropiat al profetului Mahomed - fondatorul religiei islamice.

Paginile au fost analizate cu ajutorul datării cu carbon de către experţii Universităţii Oxford. Potrivit istoricilor, acesta este cel mai vechi Coran din lume.

Descoperirea este semnificativă pentru anii de început ai islamului şi se pare că Coranul a fost memorat şi transmis mai degrabă pe cale orală, decât pe cale scrisă, scrie Daily Mail, potrivit gandul.info.

Unii istorici au sugerat că vechiul Coran l-ar fi precedat chiar şi pe profetul Mahomed. Astfel, Coranul ar fi fost scris în anii 568 şi 645 d.Hr., în timp ce anii asociaţi lui Mahomed sunt 570 şi 632 î.Hr. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel