O funcție nouă lansată de WhatsApp: iată cum să nu îți fie furat contul

Foto Ilustrativ/Pexels
Foto Ilustrativ/Pexels

WhatsApp se relansează la securitate prezentând o extensie anti-phishing, iată cum să reduceți riscul de a vi se fura contul

WhatsApp a anunțat o noutate care va fi de mare interes pentru utilizatorii săi. Se lansează extensia Code Verify, care va implica în mod special utilizatorii WhatsApp Web, platforma de conectare la serviciul de mesagerie prin browser, potrivit sursei engineering.fb.

Apariția opțiunii „Multi-device” a permis multora să folosească WhatsApp pe computerul lor în mod continuu, fără să-și facă griji că trebuie să-și conecteze dispozitivul mobil. Tot ca o consecință a acestui fapt, problema securității online a fost ridicată de mai multe ori în ultimele luni, în special în ceea ce privește riscul de a vi se furat accesul la contul.

WhatsApp Web mai sigur cu Code Verify

WhatsApp a răspuns apelului prezentând o extensie care să fie instalată pe browser-ul tău pentru a îngreuna viața infractorilor cibernetici. Aici intervine Code Verify, noutatea lansată de aplicație pentru a ridica nivelul de securitate a contului.

În mai multe cazuri, hackerii au creat site-uri false, extrem de asemănătoare cu cele originale, pentru a-i determina pe utilizatori să-și introducă acreditările. Făcând acest lucru, totuși, ei ajung să dea fără să știe datele lor sensibile escrocilor, pierzând accesul la contul lor.

Pericole și mai mari după introducerea codului QR de verificare care, dacă este gestionat prin intermediul smartphone-ului, ar putea deschide și ușa către surprize urâte pentru telefonul tău.

Code Verify este o extensie scrisă de Meta, compania care administrează Facebook, WhatsApp și Instagram

 Sarcina sa principală este să verifice legitimitatea paginii încărcate, printr-un control operat cu Cloudflare, astfel încât să protejeze utilizatorii de orice pagini false.

În ceea ce privește confidențialitatea, compania asigură că Cloudflare va trimite doar date referitoare la pagina web și niciuna referitoare la utilizator. Momentan este deja disponibil pentru Google Chrome și Microsoft Edge, în timp ce în curând va ateriza și pe Mozilla Firefox.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel