Urmărește emisiunea live


O dietă drastică, "medicamentul" pentru vindecarea diabetului

dieta
dieta

O cură drastică de slăbire pare a fi şi medicamentul-minune pentru vindecarea diabetului de tip 2. Cel mai recent studiu al specialiştilor din Marea Britanie arată că bolnavii pot scăpa de boală dacă renunţă la mâncare. Nu de tot. Trebuie doar să-şi înjumătăţeasca porţia zilnică.

Cercetătorii de la Universitatea Newcastle au renunţat să mai amestece substanţele în speranţa că vor obţine o pastilă care să vină de hac diabetului. S-au apucat în schimb să facă un test cât se poate de simplu: le-au dat bolnavilor de diabet tip 2, aflaţi în faza incipientă a bolii, să mănânce doar hrană lichidă şi piure de legume. În cazul pacienţilor care au mâncat zilnic doar 600 de calorii, vreme de opt săptămâni, boala a dat înapoi.

"Având numai 600 de kcal este foarte dificil pentru o persoană să îşi desfăşoare activitatea profesională şi casnică, zilnică pe un număr atât de mic de calorii", explică dr. Cornelia Zugravu, medic nutriţionist.

Cercetarea britanicilor arată că dieta slab calorică reduce nivelul de grăsimi din ficat şi pancreas, ceea ce ajută ca producerea insulinei să revină la normal.

"Aşa cum se ştie, regimul alimentar, cel care este indicat de medicii specialişti la depistare, poate să oprească în evoluţie determinarea mecanismelor care produc diabetul", a declarat dr. Julieta Cristescu, medic primar diabetolog la Institutul Paulescu.

La trei luni după ce au terminat regimul cu 600 de calorii, pacienţii aveau, în continuare, un nivel normal de insulină în organism. Dar specialiştii nu pot spune care sunt efectele pe termen lung ale dietei. Doar că ea trebuie făcută după reguli.

"O dietă drastică de 600 de calorii nu va fi făcută decât în condiţii de supravegere medicală, mai ales în unităţile spitaliceşti", a adăugat dr. Cristescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel