O comisie pentru anchetarea lui Băsescu sau pentru negocierea cu Băsescu?

razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

Un uneperist de frunte ajunge preșdintele comisiei ce se va ocupa de povestea cu terenul agricol al familiei Băsescu. Eugen Nicolicea e un soi de Machiavelli al juriștilor din Parlament, un om capabil să suțină orice cu argumente aparent logice încat să convingă pe mulți că are dreptate!

Eram curios să văd pe cine va aruncă USL în lupta cu Cucul așa că m-am uitat cu atenție la oamenii ce se vor ocupa de problema asta, având în permanență în fața întrebarea: vor merge până la capăt cei de la putere?

 Când liderul senatorilor PSD Ilie Sarbu, fost artizan al alianței social democratilor cu PDL în 2009, își scoate mănușile cu care l-a mângâiat vreme îndelungată pe Băsescu și ne spune apăsat că toți foștii proprietari ai parcelelor ce au constituit prin comasare terenul prezidențial sunt decedați, nu are cum să nu-ți sune rău de tot clopoțelul! Cu bună știință, un politician experimentat, uns cu toate alifiile, trimite acest mesaj ca să înțeleagă tot poporul cât de grave sunt lucrurile acolo chiar în perioada în care se constituia comisia!

 Printre membrii acesteia, un fost prefect de Călărași care știe foarte bine ce s-a întâmplat cu terenurile din județ, un senator, Șerban Nicolae, care pe vremea când lucra cu Iliescu la Cotroceni l-a trimis pe Băsescu în instanță cu dosarul Flota! Hai că sună încurajator,  mi-am zis....

Când colo, pică treaba asta cu Nicolicea președinte. Uneperist. Adică din zona care a fost cu Băsescu atunci când a avut Băsescu cea mai mare nevoie. Un om despre care se spune că nu-l înghite pe Victor Ponta, foarte abil și cu o imensă capacitate de a fi duplicitar ajunge șef peste cei care ar trebui să descopere toate matrapazlâcurile și cârdășiile ce au concurat la afacerea cu terenul de la Nana!

 Nu au cum să nu știe pesediștii aceste lucruri și totuși l-au numit. De fapt, să fim serioși, l-a trimis acolo conducerea partidului așa că e normal să mă întreb ce înseamnă asta, se va mai merge până la capăt? Cred că prezența lui Nicolicea în fruntea comisiei de anchetă e un indiciu că se va merge pe un joc de șah la Băsescu . Va fi practic o negociere continuă cu locatarul de la Cotroceni, pe principiul ne lași în pace te lăsăm și noi pe tine, ne blochezi bugetul sau alte legi, îți dăm în cap cu terenul!

În fruntea parlamentarilor desemnați să facă ancheta asta e un om care e în stare să-i scoată marinarului de sub brazdă cele mai adanc îngropate schelete,  dar dacă primul fermier al patriei înțelege mesajul transmis de Ilie Sârbu, atunci Nicolicea e capabil să se îngroape în atâtea amănunte, documente și verificări încât să uităm că s-a făcut o comisie de la care așteptam și o concluzie!

 O partidă de șah se poate încheia și cu remiză, iar asta ar însemna că actuala putere, în special PSD, a folosit comisia doar ca mijloc de negociere cu Băsescu. L-au presat puțin arătându-i public ce ar putea găsi pentru a-l face suficient de interesat de un troc .Dacă părțile vor ajunge la o înțelegere sau vor continua războiul vom afla cât de curând, monitorizând viteaza cu care cei aleși să ancheteze se vor mișca. Întrebarea este dacă USL a ales să joace politicianist sau chiar nu avea altă soluție? În țara în care Gazeta Sporturilor a dovedit că niște porcurori au încercat să “topească” dosarul Galei Bute doar ca să nu se ajungă la cucoana aia blondă care a țopăit cu ale sale tocuri peste miliardele de euro de la Ministerul Dezvoltarii, ce soartă ar putea avea concluziile unei comisii de anchetă, oricât de corecte ar fi acestea?

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel