O aplicație a revenit în App Store după un scandal imens cu Apple

BlueMail a revenit în Apple App Store, la opt luni după ce a fost ștearsă.

BlueMail a revenit în Apple App Store, la opt luni după ce a fost ștearsă. Creatorii aplicației de e-mailuri au dat în judecată Apple anul trecut, după ce au adăugat opțiunea „Conectează-te cu Apple", care le permite utilizatorilor să intre în aplicații doar cu Apple ID, conform Engadget. Dezvoltatorul BlueMail, Blix, a spus că opțiunea încalcă brevetul „Share Email" pe care aplicația îl folosește.

În plus, BlueMail a dispărut de pe App Store la scurt timp după anunțarea opțiunii „Conectează-te cu Apple". Acum, aplicația poate fi descărcată din nou, iar Blix crede că acest lucru demonstrează „eficiența presiunii publice".

Dezvoltatorii mici trebuie tratați cu respect

 (w670)

Anul trecut, dezvoltatorul a transmis o scrisoare deschisă lui Tim Cook, cerându-i „să trateze dezvoltatorii mai mici cu dreptate și empatie". Mai apoi, pe 4 februarie, Blix s-a adresat comunității de dezvoltatori într-un „apel la unitate împotriva celor mai mari". În cele mai recente scrisori, compania a detaliat cum i s-a spus că BlueMail nu primește aprobarea pentru că nu „funcționează" cu macOS Catalina, chiar dacă nu era adevărat.

Ultima versiune a BlueMail, cea de pe 6 februarie, a fost primită rapid de App Store. Chiar și așa, Blix nu va lăsa procesul împotriva Apple, iar co-fondatorul companiei, Ben Volach, a spus: „Suntem bucuroși că utilizatorii pot descărca încă o dată BlueMail prin Mac App Store, dar știm că nu este sfârșitul. Experiența noastră ne-a arătat că până când procesul de recenzie al aplicațiilor nu include verificări eficiente și echilibrate, Apple are prea multă putere asupra dezvoltatorilor mici. O soluție ar putea fi includerea unor membri și observatori independenți în App Review Board".

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23