Noapte de groază, an liniștit

Unii cred că 2013 este un an cu ghinion chiar în ADN-ul său.  Ar vrea să-i spună 2012 bis, 2012+1, sau chiar 2012 S, pentru cei cu iPhone. Dacă 13 e așa malefic, de ce mai există omenirea astăzi, cum de-a trecut ea peste o perioadă de 100 de ani cu ghinion, respectiv secolul XIV (1301-1400)?

Alții dau la o parte numerologia, oricum decredibilizată după eșecul Apocalipsei (apropo, cu ceva mayaș tot ne-am ales în 2012: Mayaya, la Vocea României).  După ce renunță la coincidențe de cifre, caută conicidențele faptice: așa cum îți merge în prima zi, îți va merge tot anul! Deci, după 13 zile libere în ultimele două săptămâni, inclusiv 1-2 ianuarie, rezultă că jumătate din țară va sta tot anul degeaba, mahmură și lefteră, după ce și-a spart banii la mall.

Anti-băsiștilor o să le meargă bine dacă au citit presa la Zi-ntâi. Monica Macovei spune că trebuie să ne opunem protejării ”penalilor”, că nu trebuie să mai existe români aflați de-asupra legii. Bravo! Era momentul să renunțăm la imunitatea totală acordată președintelui.

În Craiova nu va fi liniște. Cel puțin 600 de persoane vor petrece tot anul în stradă. Un fel de mișcare Occupy. Motivul e limpede: au fost blestemați să se revolte în prima oră a acestui an, fiindcă restaurantul unde sărbătoreau, vorba vine, le-a dat țeapă. Totul a început când au intrat în bucătărie și au văzut mizeria. Poate era mai bine să fi verifact bucătăria înainte de a-și lua bilet, dacă tot au fost fraieri și nu s-au dus la artificii.

De fapt, cele din București, ca și trupele, au fost formidabile. Un spectacol grandios , chiar dacă nu se compară cu piftia și file-ul de șalău, pe care nu le poți avea tot anul, ca artificiile. Pe lângă tunurile lui Oprescu, au tras cu pocnitori și câțiva cetățeni destul de fraieri să dea bani pe așa ceva. Era ca și cum ai face pipi lângă un gheizer ca să impresionezi lumea.

Cât despre rezoluțiile de Anul Nou, care au început să apară și pe la noi, odată cu halouinul, mi-a atras atenția un gând frumos al unui prieten de pe Facebook: ” vreau ca în 2013 să fiu un om care, când intră într-o încăpere, să provoace instantaneu un zâmbet”.

Evident, la comentarii, unul i-a spus: ”Intră descheiat la pantaloni!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel