Nici Netflix nu mai e ce-a fost odată. Mai mulţi pe același cont? Compania te va taxa suplimentar

Netflix vine cu schimbări la nivel de abonament / Foto: Pxhere
Netflix vine cu schimbări la nivel de abonament / Foto: Pxhere

Netflix aduce schimbări în privinţa utilizatorilor care, până de curând, se puteau conecta la acelaşi cont fără să plătească, dacă proprietarul le permitea.

Utilizatorii Netflix care nu folosesc contul propriu vor fi acum forțați să se înregistreze pentru a propriul cont, deoarece gigantul de streaming video va începe să lanseze o funcție care va determina abonații să plătească suplimentar dacă partajează serviciul cu cineva din afara gospodăriei lor. Netflix va permite gospodăriilor să adauge maximum 2 subconturi pentru o taxă mai mică decât costul serviciului la preț complet. Noua funcție va fi lansată mai întâi în Chile, Peru și Costa Rica, iar celelalte piețe vor urma în următoarele câteva săptămâni.

Gigantul de streaming nu a spus când va fi disponibilă caracteristica abonaților la nivel mondial, potrivit TechCrunch. Odată ce va fi lansat, abonaților Standard și Premium din cele trei țări menționate li se va oferi opțiunea de a adăuga subconturi la serviciul lor pentru persoanele care nu fac parte din gospodăria lor. Fiecare subcont va avea propriul profil și recomandări personalizate. Cu toate acestea, ceea ce face caracteristica diferită este că subcontul va avea, de asemenea, propria lor autentificare și parolă.

De asemenea, dacă aleg să-și creeze propriul serviciu Netflix sub propriul nume și informații de facturare, istoricul de vizionare, propria listă și recomandările lor personalizate se vor transfera, potrivit The Verge. În ultimele zile, însă, mai mulți utilizatori ai platformei de filme și seriale au primit un mesaj în care li se spunea: „Dacă nu locuiești cu proprietarul acestui cont, trebuie să ai propriul cont pentru a mai putea viziona”. Un purtător de cuvânt a confirmat pentru BBC că „testul este făcut cu scopul de a ne asigura că oamenii care folosesc acele conturi sunt autorizați să facă asta”.

Netflix nu se va baza pe date bazate pe locație pentru a opera funcția. În schimb, serviciul de streaming va folosi informațiile pe care trebuie să le ofere utilizatorilor săi finali, inclusiv adresa lor IP, ID-urile dispozitivelor și alte informații despre dispozitivele conectate la contul Netflix din întreaga gospodărie. Folosind aceste informații, Netflix poate detecta unde are loc partajarea în afara unei gospodării. Costul pentru membrii care nu fac parte din gospodărie va fi de 2,98 USD în Chile, 2,99 USD în Costa Rica și 2,12 USD în Peru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel