Naveta profesorilor și legea revoluționarilor, în prima ședință de guvern cu Ponta

Guvernul are o agendă încărcată în prima ședință de la reîntoarcerea lui Victor Ponta din Turcia. Pe masa guvernului se află mai multe proiecte de lege, hotărâri și ordonanțe importante.

Guvernul va aproba un proiect de lge pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Jersey (un paradis fiscal)  privind schimbul de informaţii, dar și un proiect privind  gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje. De asemenea, va vota pentru acceptarea Amendamentului de la Doha la protocolul de la Kyoto la Convenţia-cadru a Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice.

În ședința de guvern va fi discutat un proiect de ordonanță pentru modificarea Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987, nr. 341/2004.

Guvernul va aproba normele de aplicare a Legii nr. 91/2014 privind acordarea unei zile lucrătoare libere pe an pentru îngrijirea sănătăţii copilului.

Va fi modificat  Cadrul naţional al calificărilor, conţinutului şi formatului actelor de studii care vor fi eliberate absolvenţilor şi personalului didactic din sistemul naţional de învăţământ preuniversitar. Se vor acorda stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la evaluarea naţională  şi la examenul naţional de bacalaureat 2015.

Vor fi stabilite normele metodologice privind decontarea cheltuielilor pentru naveta la şi de la locul de muncă a cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat.

Organizarea şi funcţionarea Ministerului Fondurilor Europene, ca și a Agenției Antidrog se modifică.

Pe lângă aceste acte importante, guvernul va găsi timp să ofere un imobil, în folosință gratuită, Uniunii Scriitorilor din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel