NASA: Există ape curgătoare pe Marte. Viața, posibilă

Agențiala Spațială Americană a anunțat că are dovezi privind existența apei pe Marte. Mai mult, este vorba despre apă curgătoare. Apa a fost descoperită sub forma unei soluții saline, scrie publicația britanică The Independent.

Aceste rezerve de apă ar putea permite viața pe Marte, spun cercetătorii NASA, citați de  The Independent. Noile date au fost furnizate de satelitul Mars Reconnaissance Orbiter. Savanții au analizat cu noi tehnologii digitale spectogramele din diferite zone ale Planetei Roșii. Acestea au permis obținerea unei rezoluții fără precedent a imaginii ”amprentelor” spectrale furnizate de solul marțian.

În sezonul rece, apa sărată îngheață, dar în timpul verii marțiene se topește și curge, se arată în studiul NASA. Specialiștii au certitudinea că în solul marțian studiat există compuși de sodiu rămași în urma acestor "șuvoaie" de apă sărată.

Ipoteza că există apă lichidă pe Marte a fost, astfel, confirmată. În mod normal, apa ar fi dispărut din cauza condițiilor extreme de pe solul marțian, dar soluția salină din anumite zone permite cicluri de îngheț-dezgheț fără evaporare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel