NASA a dezvăluit secretul provocării virale cu mătura: „Este doar fizică”

NASA a reacționat la așa-zisa provocare a măturii, după ce aceasta s-a viralizat pe Internet.

NASA a reacționat la așa-zisa provocare a măturii, după ce aceasta s-a viralizat pe Internet, conform Cnet. Luni și marți, utilizatorii rețelelor de socializare transmiteau poze și videoclipuri cu simple mături care stăteau perpendicular pe podea, fără pic de suport.

Trendul a devenit instant viral, după ce o internaută a transmis, pe Twitter: „NASA a zis că astăzi este singura zi în care o mătură poate sta dreaptă de una singură, datorită gravitației... Nu am crezut la început, dar Dumnezeule Mare!".

Originea „provocării”

Bineînțeles, NASA nu a spus vreodată acest lucru, iar acum Agenția își face dreptate. Într-un videoclip de doar 9 secunde transmis pe Twitter-ul oficial, astronautul Alvin Drew și cercetătorul Sarah Noble arată că provocarea este simplu de făcut.

Este doar fizică

„Ai făcut provocarea cu mătura ieri?", întreabă Noble. „Ei bine, se pare că poți să o faci și azi". Drew răspunde ironic pentru cei care cred orice lucru de pe Internet: „Este doar fizică".

Gospodarii cunosc faptul că mătura se poate echilibra în orice zi a anului, nu numai pe 10 februarie. Totul se rezumă la crearea unui plan cu ajutorul firelor măturii, precum un trepied.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29