NASA a descoperit o nouă planetă locuibilă, asemănătoare Pământului

Sursa: NASA
Sursa: NASA

Astronomii au descoperit o exoplanetă de mărimea Pământului, care a putea fi locuibilă, la 300 de ani lumină de noi.

Astronomii au descoperit o exoplanetă de mărimea Pământului, care a putea fi locuibilă, la 300 de ani lumină de noi, conform CNN.

Dintre cele 2.681 de exoplanete descoperite de telescopul spațial Kepler al NASA între 2009 și 2018, aceasta este cea mai asemănătoare ca mărime și potențial ca temperatură de planeta noastră, arată în studiu.

Kepler și-a încheiat misiunea în 2018, însă datele colectate pot duce la descoperiri pentru anii ce urmează. În prezent, misiunea TESS este cea mai recentă vânătoare de planete care caută astfel de obiecte cerești.

Caracteristicile planetei

Exoplaneta a primit numele Kepler-1649c. Aceasta este de 1,06 ori mai mare decât Pământul și primește aproximativ 75% din cantitatea de lumină pe care planeta noastră o primește de la soare. Acest lucru sugerează că temperatura de la suprafață ar putea fi similară cu cea a Terrei.

Planeta este localizată și în zona locuibilă a stelei sale, chiar la distanța care permite existența apei lichide pe suprafață. Așadar, acest lucru sugerează că ar putea susține viață.

Cu toate acestea, Kepler-1649c se învârte în jurul unui „pitic roșu", o stea mult mai mică și mai rece decât Soarele nostru. În ultimii ani, mai multe exoplanete au fost descoperite că orbitează acest tip de stele și sunt comune în galaxia noastră.

Potențiala viață poate fi pusă în pericol de erupțiile stelei

Planeta este mult mai aproape de steaua sa comparat cu distanța dintre Pământ și Soare. Aceasta completează o încercuire completă a stelei sale în doar 19,5 zile, așadar planeta ar putea fi amenințată de erupții care amenință orice potențială urmă de viață.

Studiul a fost publicat pe 15 aprilie în Jurnalul de scrisori astrofizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel