Motorul cu apă al lui Stanley Meyer. Americanul care ar fi putut schimba lumea, dar a fost găsit mort. Inventatori uitați, ale căror povești sunt îngropate

Stanley Meyer, Sursa Youtube
Stanley Meyer, Sursa Youtube

Numele lui este aproape necunoscut, din motive evidente. Incomod și ingenios, americanul nu avea interese economice și dorea să ofere lumii o alternativă validă la petrol.

Inventatori uitați, ale căror povești sunt îngropate, posibile mușamalizări ce s-ar putea afla în spatele intereselor economice globale. Trăim totuși în epoca petrolului, aurul negru care subjugă mințile și împinge conștiința să comită acțiuni de moralitate îndoielnică. Este nevoie de curaj și simțul datoriei față de o comunitate care are nevoie de soluții accesibile și externe la legile dure ale pieței.

Stanley Allen Meyer este un nume aproape necunoscut și uitat în mod deliberat, un nume destinat să stârnească multă agitație și multe controverse. În 1987, Meyer a expus în mod public, într-o emisiune de televiziune în Ohio-USA, un prototip de mașină numit Dune Buggy și alimentat doar cu apă. A putut parcurge 184 km cu 4 litri de apă. Tehnologia sa a implicat utilizarea unui motor cu electroliză, care, cu o cheltuială minimă de energie, separa hidrogenul de oxigen și alimenta ”mașina pe.... apă”. Inventatorul a reușit să obțină brevetele pentru proiectul său ambițios, împins de nevoia de a oferi populației o alternativă reală la petrol, ieftină și nepoluantă, scrie TCCT.com  (GALERIE FOTO)

Stanley a susținea că tehnologia ar trebui să servească oamenii și nu invers

Inițiativa sa a făcut în curând înconjurul lumii, pentru că însuși Meyer a vrut să-i facă reclamă declarând că oricine ar fi putut face modificările necesare mașinii sale cu doar 1500 de dolari astfel încât să o facă potrivită pentru utilizarea apei drept combustibil. În scurt timp, a fost contactat de numeroase personalități marcante din lumea petrolului, primind oferte milionare pentru achiziționarea incredibilului său brevet, dar Stanley le-a refuzat pe toate. Nu s-a înclinat în fața banilor, continuând spre nobilul său scop. Se pare că până și Pentagonul ar fi fost interesat în mod special de proiectul lui Stanley Meyer.

Din păcate, în 20 martie 1998, Stanley Meyer a fost găsit mort într-o parcare dintr-un mall din orașul său natal, Grove City

Recent luase prânzul cu fratele său Steve, care l-a văzut cu câteva minute înainte de a muri și a declarat clar că a observat simptomele tipice ale otrăvirii. La câteva zile după moartea sa, membrii FBI s-ar fi prezentat la el acasă și i-ar fi confiscat mașina și planurile. De atunci, nu s-a mai auzit de motorul cu apă și nici de Stan.

Stan Meyer nu este nici primul și nici ultimul inventator care a primit un astfel de tratament, pentru simplul fapt de a fi pus sub semnul întrebării bazele economiei globale, cu o invenție capabilă să revoluționeze lumea energiei. Istoria sa ne amintește că soluțiile pentru a combate multe dintre problemele actuale ar exista și chiar de ceva timp. Problema cea mai mare este reprezentată, în realitate, de interesele din spatele ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel