Motivul pentru care vocile se aud diferit într-o înregistrare

Potrivit cercetătorilor, felul în care percepem propria vocea în momentul în care o auzim într-o înregistrare este influenţat de faptul că sunetele pe care le scoatem se propagă în aer şi nu prin intermediul propriului corp.

Cu toate acestea, o persoană care ne ascultă vorbind, iar apoi aude şi vocea noastră înregistrată, nu sesizează mari diferenţe, notează Business Insider.

Oamenii de ştiinţă au studiat acest fenomen şi au găsit şi o explicaţie. Aceştia explică faptul că persoanele care ne ascultă, precum şi microfoanele, receptează vocea aşa cum se propagă în aer, în timp noi ne auzim vocea prin intermediul propriului corp, adică prin oasele gâtului şi capului, muşchi, alte ţesuturi şi diversele cavităţi de pe traseu.

Specialiştii spun că vocea pe care o auzim prin intermediul corpului are o proporţie mare de frecvenţe joase, ceea ce o face să sune profund, şi o proporţie mică de frecvenţe înalte, ceea ce o face să sune înfundat. Şi invers, vocea înregistrată şi cea pe care o aud alţii are frecvenţe joase puţine, dar frecvenţe înalte multe, de aceea se aude ceva mai piţigăiat decât se aude din interior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel