Moțiune de cenzură. Chirieac: Cea mai mare greşeală făcută de PSD. Îți lasă un gust amar

Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația actuală de pe scena politcă. 

Întrebat cum definește ceea ce se întâmplă în acest moment pe scena politică, având în vedere că PSD forţează demiterea Guvernului, iar votul şi dezbaterea ar urma să aibă loc miercuri, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns:

"Nu pot să spun că e blat"

"Mă întrebaţi cum definesc. Păi văd imaginile din Camera Deputaţilor (n.r. se citeşte moţiunea de cenzură). Ce să spun, că e blat între PSD şi PNL? Nu pot să spun asta pentru că nu am suficiente informaţii. Discuţia dintre premierul Orban şi cei doi lideri PSD, Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, aşa arată. În asemenea momente dificile pentru ţară - că nu sunt momente uşoare, chiar dacă asistăm la o procedură perfect democratică - totuşi nu înţeleg acele discuţii.

Pe ce sunt discuţiile? Pe agenda Camerei Deputaţilor? Fiindcă nu am avut senzaţia că, până în prezent, Guvernul PNL a dorit să discute cu PSD. Am avut angajarea răspunderii pe buget, angajarea răspunderii pe alegerile în două tururi de scrutin. Nu mi s-a părut că s-a dorit să se discute. PSD a anunţat clar, conform Constituţiei, că va depune moţiune de cenzură. Urmează ca miercuri sau joi să fie vot în Parlament".

"Hai să o facem direct, transparent, corect"

"Ultimele veşti pe care le dăm cu toţii sunt că PSD a reuşit să obţină 234 de parlamentari. S-a întors Georgian Pop. Au nevoie de 233 de voturi. Mai sunt 2 sau 3 zile până la vot, s-ar mai putea adăuga parlamentari. Deci urmează să aibă loc un vot în Parlament. Unde sau ce anume mai trebuie negociat? Alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot direct? Hai să o facem direct, transparent, corect, în Parlament, în Guvern, unde se fac. Nu la mititica, la masa verde, în Parlament, şi în văzul tuturor televiziunilor. Dacă discutau despre un program comun pentru ţară, înţelegeam şi salutam dialogul", a mai spus analistul politc, la Antena 3.

Cea mai mare greşeala făcută de PSD în acest moment

"Deocamdată, a fost nefericită această discuţie Orban - liderii PSD, în plenul Parlamentului. Eu sper că au fost chestiuni tehnice, care trebuiau neapărat discutate pentru că îţi lasă un gust amar acest lucru. S-au întâmplat prea multe în aceste trei luni ca să priveşti lucrurile cu detaşare. Se citeşte textul, există mari şanse... Nu este hotărât, că ştiţi bine că Georgian Pop nu răspunde la comanda politică, de exemplu, ci la "comanda metafizică". Cum a venit la PSD, la fel poate să iasă din PSD şi, atunci, se înmoaie cvorumul pentru trecerea moţiunii. Dânsul a plecat unde a tot plecat. A fost cu "misiune umanitară" în mai multe partide şi e doar un exemplu. Sunt 234 de voturi, este nevoie de 233 de voturi să plece Guvernul Orban. Aşadar, deocamdată nu e sigur", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel