Momentul zero în fotbalul românesc

Sportul-rege din România a intrat, de voie, de nevoie, în rândul lumii. Comisiile de licenţiere ale FRF au aplicat, în sfârşit, regulamentele şi au decis ca două echipe, FC Timişoara şi Gloria Bistriţa, să nu primească licenţa de club profesionist şi au fost retrogradate din Liga I. Definitiv şi irevocabil. Cauza: datoriile financiare faţă de bugetul statului, faţă de angajaţi şi faţă de alte grupări.

catalin antonTrist. Frustrant. Dar cât de groaznic ar fi fost în cazul în care FC Timişoara câştiga titlul. Ce ruşine mondială s-ar fi întâmplat, echipa-campioană a României să trebuiască să fie retrogradată. Brrrr!

Suspiciunile că forurile abilitate ale federaţiei nu aplică cum trebuie legea în cazul licenţierilor au planat şi în anii trecuţi. Ba chiar UEFA a amendat FRF cu 400.000 de franci elveţieni pentru asta şi risca să piardă dreptul de a mai acorda licenţe. Forţaţi de alţii, numai aşa se respectă legea la noi. Parcă am mai auzit asta şi în privinţa justiţiei din România.

Despre FC Timişoara se vorbeşte de cel puţin o lună că nu va lua licenţa, dar nimeni nu a crezut că este posibil. Probabil că Marian Iancu, finanţatorul grupării de pe Bega, cel care a susţinut până în ultima clipă că gruparea sa nu are probleme, a crezut că se poate. Nu s-a mai putut! Din păcate, cei care vor suferi vor fi miile de suporteri timişoreni, cei care umpleau stadionul meci de meci.

Gloria Bistriţa, echipa „nemuritorului” Jean Pădureanu, a retrogradat după 21 de ani. Salvată deseori de jocurile făcute chiar de Tata Jean, ardelenii se văd nevoiţi să părăsească Liga I din cauza criteriilor nefotbalistice.

Deciziile de azi reprezintă „momentul zero” în fotbalul românesc. Oamenii care conduc cluburile trebuie să înţeleagă că nu se mai poate altfel. În ţările mult mai avansate din toate punctele de vedere astfel de lucruri s-au întâmplat demult. Glumind, dacă ei au avut faliţii lor, trebuia să avem şi noi pe ai noştri, vorba lui Caragiale. A venit timpul să se reorganizeze fotbalul românesc din temelii. În caz contrar, va intra cu totul în faliment!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel