Misterul statuilor de pe Insula Paștelui, și mai adânc

Statuile gigantice de piatră împrăștiate pe Insula Paștelui, sunt chiar mai enigmatice decât se credea până acum. Capetele imense de piatră vizibile sunt doar partea superioară a unor corpuri imense ce se află ascunse în subteran, însă pictogramele și desenele de pe ele rămân încă indescifrabile, scrie amazingthingss.com.

Insula Paștelui, una dintre cele mai izolate insule locuite din lume, se află situată la aproximativ 3.000 de kilometri de Chile, dar uimește prin cele 887 de statui monumentale, numite Moai, sculptate cândva între 1250 și 1500 d.Hr..

Cea mai înaltă dintre ele măsoară peste 9 metri și cântărește 82 de tone, în timp ce o alta, dacă ar fi fost terminată ar fi măsurat peste 21 de metri și ar fi cântărit 270 de tone.

Chipurile statuilor de piatră reprezintă strămoși ai populației de pe insulă, văzuți ca zeități, și, deși pare incredibil, multe dintre aceste statui imense au fost mutate în diferite locuri pe insulă.

Chiar și după ce s-a descoperit că aceste capete au și trunchiuri imense, îngropate în pământ, sculpturile încă nu-și dezvăluie toate secretele, deoarece încă nu au fost descifrate pictogramele și desenele care se văd pe suprafața lor.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel